Бранці бойовиків "Новоросії" розповіли, як їх мучили медики
Категорія
Україна
Дата публікації

Бранці бойовиків "Новоросії" розповіли, як їх мучили медики

Бранці бойовиків "Новоросії" розповіли, як їх мучили медики
Джерело:  online.ua

Ті, що побували в полоні бойовиків  розповіли, що серед медиків, до яких поранені зверталися за допомогою, були, як і місцеві лікарі, так і медпрацівники армії РФ, які знущалися над полоненими.


Про це повідомляє ONLINE.UA.


"Не дивлячись на лікарську етику, не весь медперсонал дотримувався принципів надання невідкладної допомоги затриманим і полоненим. Керівництво міської лікарні Краснодона (вул. Земнухова, 151), наприклад, негативно ставилося до необхідності надання допомоги військовополоненим з числа українських військовослужбовців, навмисно завдаючи їм болю при післяопераційних процедурах", - говорять учасники тих подій.


Також колишні полонені розповідають, що російські фельдшери займалися тортурами, використовуючи медичні інструменти.


"У складі озброєного формування МГБ "Смерш", що базується влітку 2014 року в м Луганськ (пл. Героїв Великої Вітчизняної війни, 10), як показали свідки і потерпілі, перебували 2 російських медпрацівника - фельдшери на прізвисько "Пал Палич" і "Каха" (Калінін Валерій Іванович з Краснодара). Перший займався тортурами з використанням медичних інструментів, а другий виявляв особливу жорстокість при зверненні до нього арештантів", - згадують ті, хто побував в полоні сепаратистів.


Повний текст інтерв'ю  читайте на ONLINE.UA: "Мене мучив терорист Адреналін... у Маніяка була своя катівня - свідки про полон в "Новоросії"".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?