Генпрокуратуру попросили знайти тих, хто вкрав грант США на її реформу
Категорія
Фінанси
Дата публікації

Генпрокуратуру попросили знайти тих, хто вкрав грант США на її реформу

Генпрокуратуру попросили знайти тих, хто вкрав грант США на її реформу

Генеральна прокуратура планує почати розслідувати розкрадання коштів, які були виділені США і європейськими партнерами на її реформування.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українські Новини.
Як заявив на брифінгу прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко, в ГПУ надійшли звернення депутатів Верховної Ради з цього питання. Крім того, близько 50 депутатів парламенту звернулися до сенату США.
"У нас достатньо питань, де ж поділися кошти, які виділялися на реформування, але на наші рахунки не надійшли. Інформація буде внесена в ЄРДР", - сказав Куценко.
За його словами, мова йде в одному випадку про $200 тисяч, в іншому - про $2 млн.
"Будуть допитані співробітники прокуратури, високопоставлені наші співробітники, які відповідали за реформи", - зазначив він.
Куценко додав, що справу буде відкрито за статтею 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.
Раніше повідомлялося, що ГПУ провела допит заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе щодо спроби дачі хабара на суму $10 мільйонів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?