Україна прибрала ще одну перешкоду безвізового режиму
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна прибрала ще одну перешкоду безвізового режиму

Україна прибрала ще одну перешкоду безвізового режиму

Новими членами Національного агентства щодо запобігання корупції (НАЗК)  Кабінет міністрів України  офіційно затвердив Руслана Рябошапку і Руслана Радецького.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Європейську правду.


У середу, 16 березня, Комісія з обрання членів НАЗК вибрала двох кандидатів на посади в НАЗК. На голосуванні обидва кандидати отримали максимальну кількість голосів (по сім). Відзначається, що заступник голови Адміністрації президента Олександр Данилюк поставив Руслану Радецькому найвищі бали.


Пізніше ввечері Кабмін провів позачергове засідання, на якому кандидатів затвердили офіційно.


"Ми провели неймовірну роботу з членами парламенту, в уряді щодо прийняття законодавства і сотень різного роду рішень Кабміну, щоб Україна отримала безвізовий режим. Це - останнє рішення. Я знаю, що наші європейські партнери також знають, що це вже останнє рішення, яке ми підписали з президентом Порошенко в листі (голові Єврокомісії - ONLINE.UA) Юнкеру", - підкреслив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні.


На засіданні Кабміну глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков і голова Міністерства молоді і спорту Ігор Жданов виступили проти затвердження кандидатури Руслана Рябошапки. Міністр юстиції Павло Петренко також висловив своє невдоволення Рябошапкою, але протестувати не став.


"Якщо 50 на 50, то голос прем'єр-міністра є визначальним. Моє рішення в цьому випадку визначає. Прем'єр голосує "за". Рішення прийнято", - заявив Яценюк.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA, створення  НАЗК є одним з двох останніх вимог для візової лібералізації з Євросоюзом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?