Рада зайнялася конфіскацією грошей Януковича
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада зайнялася конфіскацією грошей Януковича

Рада зайнялася конфіскацією грошей Януковича

Верховна Рада узяла за основу законопроект про спецконфіскації арештованих коштів попередньої влади. "За" проголосували на засіданні парламенту в четвер 228 депутатів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
Згідно з документом, поверненню в дохід держави підлягатимуть грошові кошти, валютні цінності, державні облігації України, казначейські зобов'язання України, дорогоцінні метали, каміння, в тому числі що перебувають на банківських рахунках або на зберіганні в банках або інших фінансових установах, і доходи від них, отримані корупційним шляхом.
У документі також буде врахована правка, внесена в залі депутатом з фракції "Самопоміч" Оленою Сотник, згідно з якою при прийнятті рішення про направлення в дохід держави цінностей, грошей або цінних паперів має бути доведено, що кошти були передані третім особам від підозрюваного незаконним шляхом .
"Чітко внести, що доведенню підлягає обставина, що третім особам всі ці цінності... були передані у незаконний спосіб", - зазначила депутат.
Сотник також запропонувала викликати представників Генпрокуратури для звіту з розслідування справ про корупційні злочини представників злочинного режиму Януковича.
Як зазначив спікер Гройсман, буде створена робоча група, куди запросять фахівців, в тому числі міжнародних: з ЄСПЛ, Венеціанської комісії, щоб до другого читання цей закон відповідав всім всесвітнім стандартам і інтересам українського народу.
Нагадаємо, під час обговорення закону про спецконфіскаціі позафракційний депутат Яків Безбах з робочого місця почав обурено щось викрикувати. У відповідь на таку поведінку народний депутат від "Народного фронту" Тетяна Чорновіл швидко підійшла до нього і подряпала йому обличчя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?