В Україні відповіли на скарги ватажка ДНР Захарченка
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні відповіли на скарги ватажка ДНР Захарченка

В Україні відповіли на скарги ватажка ДНР Захарченка
Джерело:  online.ua

Ватажок так званої ДНР Олександр Захарченко

надіслав листа моніторинговій місії ОБСЄ зі скаргою на те, що українські військовослужбовці захоплюють контроль над містами "сірої зони".


Про це заявив відомий

блогер і журналіст Олександр Міхельсон

, повідомляє ONLINE.UA.


"Якщо не можна зловити гідру за хвіст, їй потрібно давати в лоб - приблизно так висловився якийсь вождь так званої "Донецької народної республіки" Олександр Захарченко", - розповів журналіст.


"І можна було б тільки поаплодувати винахідливості його спічрайтерів, якби не було, по-перше, про протидію української армії, української силовим структурам, ну і по-друге (і найголовніше), якби це не було сказано в офіційному зверненні пана, або, можливо, краще сказати товариша Захарченка до місії ОБСЄ, яка спостерігає і проводить моніторинг по забезпеченню припинення вогню на Донбасі, де проти українських силовиків і армійців діють як незаконні збройні формування сепаратистів і заколотників, так і російські регулярні війська", - додав Міхельсон.


"Лист цей пан Захарченко оприлюднив буквально ось днями, і в ньому він, зокрема, скаржиться на те, що, виявляється, українські військові беруть під контроль певні місцевості і певні населені пункти так званої сірої зони, тобто територій, які офіційно не контролюються ні сепаратистами, ні законною владою Києва", - продовжив блогер.


"У відповідь на цю скаргу і печаль товариша пана Захарченка місія ОБСЄ в особі заступника голови цієї місії Олександра Хуга заявила, що зробити вона, місія, нічого не може, оскільки поняття сірої зони не прописано в Мінських угодах, якими, власне, і керується ОБСЄ", - пояснив Олександр Міхельсон.


"З одного боку це досить смішно і кумедно, тому що це показує, що не такий страшний чорт, як його малюють, і незважаючи на те, що ОБСЄ, як ми знаємо, намагається закривати очі на масові порушення Москвою, Донецьком і Луганськом тих же Мінських угод, але з іншого боку, очевидно, копійка четвертинки варта, і ОБСЄ також не готові критикувати і Київ відповідні, умовно кажучи, порушення, позаяк формально порушень немає", - заявив журналіст.


"Як вже було згадано, сірої зони не існує, тож там може відбуватися що завгодно. З іншого боку, це не так позитивно в тому відношенні, що якщо завтра Росія накачає цей регіон своїми силами, своїми збройними, так би мовити, «добровольцями» і своєю технікою може бути, міста і села в сірій зоні почнуть займати вже агресори", - припустив блогер.


"І тоді, звичайно, в ОБСЄ скажуть, що знову-таки не можуть нічого зробити, тому що порушення Мінських угод немає, тому що в Мінських угодах нічого про сіру зону не згадується. Палиця з двома кінцями, як кажуть наші молодші брати-росіяни, і меч має два леза, як відомо ще з часів стародавніх київських князів", - закінчив Олександр Міхельсон.


Повний текст блогу

читайте на ONLINE.UA: "Припинить скігліті": не надо молчать о победах на Донбассе

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?