У Росії пояснили, звідки Путін взяв проект "Новоросія"
Категорія
Україна
Дата публікації

У Росії пояснили, звідки Путін взяв проект "Новоросія"

У Росії пояснили, звідки Путін взяв проект "Новоросія"

Згадати проект "Новоросія" і окупувати частину України  президенту Росії Володимиру Путіну  порадили.


Про це заявив глава Центру українських досліджень Інституту Європи РАН і російський фахівець по Україні Віктор Мироненко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНІАН.


"Є відоме коло впливових або просто "вхожих" в коридори влади людей в Росії, які вважають себе експертами по Україні. Вони, починаючи з 2004 року, заповнили своїми "експертизами" більшу частину інформаційного простору. Їм вдалося сформувати в російському суспільстві таку думка, що все, що на лівому березі Дніпра і біля Криму - не Україна", - заявив Мироненко.


"Особливо ретельно цим займалися, наприклад, Російський інститут стратегічних досліджень, Інститут Країн СНД та деякі інші, не настільки відомі. Впроваджувалася думка про те, що саме українці, ці вічні "сепаратисти-незалежники", розвалили Радянський Союз. Хоча я-то вже точно знаю, що найбільша заслуга в розвалі Союзу належала російській команді Бориса Єльцина", - пояснив глава Центру українських досліджень.


"Справедливості заради, треба сказати, що Новоросія в минулому, дійсно, існувала. Але давно і недовго. Я допускаю, що політичне керівництво, приймаючи таке рішення, було дезорієнтовано експертами, які вірять, що в одну і ту ж воду можна вступити двічі", - продовжив Віктор Мироненко.


"Це їм вдалося тому, що переважна більшість громадян Росії і її політиків зовсім нічого не знають про Україну - ні історичної, ні сучасної. Їм дуже легко нав'язати будь-яку точку зору", - розповів російський фахівець з України.


"Людина, що знає Україну, хіба може повірити, що в Донецькій або Луганській області утискати російську мову?! Для цього потрібно мати дуже багату фантазію. Або хто може повірити в казку, що в Крим прийдуть бандерівці із західної України, щоб встановлювати свої порядки? Але повірили!", - підсумував Мироненко.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA,  проросійські бойовики на Донбасі  отримали наказ на ведення інтенсивного вогню, а також отримали нове озброєння і боєприпаси.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?