Москаль заявив про провокацію, що готується з русинами
Категорія
Україна
Дата публікації

Москаль заявив про провокацію, що готується з русинами

Москаль заявив про провокацію, що готується з русинами

Проросійські депутати Європарламенту планують здійснити виїзне засідання в Закарпатській області для розгляду питання "забезпечення прав русинів" в Україні в кінці березня-початку квітня.


Про це заявив глава Закарпатської області Геннадій Москаль, повідомляє ONLINE.UA.


Москаль уточнив, що поїздка здійсниться з подачі Росії і на ній будуть присутні близько п'яти депутатів: від Угорщини, Франції, Німеччини та, можливо, інших країн.


"Привід - дослідження питання "забезпечення прав русинів" з подальшою доповіддю, яка матиме яскраво виражений тенденційний характер, і винесенням його на розгляд Європарламенту", - написав Москаль на своєму сайті.


Глава Закарпаття зазначив, що Росія почала кампанію з дискредитації України з публікації статті в чеському інтернет-виданні "Парламентние листи" під назвою "Пекло на Україні...", в якій представлена ​​інформація про "геноцид" русинів в Україні.


Через цю статтю русинське питання винесли на розгляд Європарламенту, визнали проблемним і заявили про необхідність "невідкладного реагування на ситуацію в регіоні".


"Російська сторона хоче залучити до участі у виїзному засіданні представників місцевого русинства, які показали інформацію про існуючі репресії русинів в Закарпатті", - розповів Москаль.


"Члени "виїзного засідання" запланували зустрітися і з керівництвом області. Однак така зустріч в принципі неможлива. Органи державної влади не мають і не можуть мати ніякого відношення до цієї проросійської провокації за участю депутатів Європарламенту. Необхідна інформація про "виїзне засідання" надана Службі безпеки Україна, яка в разі порушень українського законодавства вживатиме всіх необхідних заходів реагування ", - додав глава Закарпатської області.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA, Геннадій Москаль розпорядився

демонтувати слово "Росія" з вивісок відділень "Сбербанку Росії"

в Закарпатській області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?