Сакварелідзе зробив несподівану заяву про вкрадений грант для ГПУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Сакварелідзе зробив несподівану заяву про вкрадений грант для ГПУ

Сакварелідзе зробив несподівану заяву про вкрадений грант для ГПУ
Джерело:  NV

Американський грант, який загубили в українській Генпрокуратурі, взагалі не було виділено через недовіру до України і до генпрокурора Віктора Шокіна.
Про це заявив заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Новое время.
На питання, що Генпрокуратура шукає гроші, яких не було, Сакварелідзе відповів: "По суті, так. Ці гроші не були виділені. Спочатку посольство США заявило, що вони готові витратити $2 млн на фінансування різних проектів української Генпрокуратури".
За словами Сакварелідзе, оскільки пізніше "виникли проблеми з Віктором Шокіним, з довірою йому, і посол неодноразово висловлювався з цього приводу, ця програма потім фактично припинилася".
Він зазначив, що було кілька великих донорів, які фінансували окремі моменти. "Наприклад, перший етап електронного діловодства - на нього виділяв гроші Євросоюз. Америка досі готова виділити ці гроші. Наприклад, американська організація, яка спонсорувала патрульну поліцію в Україні та інші проекти в правоохоронній системі, була готова профінансувати і електронне діловодство в ГПУ, але після цих претензій до Шокіна все призупинилося", - підкреслив заступник генерального прокурора.
Він вважає, що ця ситуація більше нічого не залишає, крім осаду іронії.
"Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт вже прокоментував це питання. Йому довелося пояснювати, що головне тут - не американські гроші, а опір реформам", - нагадав Сакварелідзе.
Нагадаємо, Генеральна прокуратура планує почати розслідувати розкрадання коштів, які були виділені США і європейськими партнерами на її реформування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?