Українці створять революційний пристрій для розуміння котів: опубліковано відео
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Українці створять революційний пристрій для розуміння котів: опубліковано відео

Українці створять революційний пристрій для розуміння котів: опубліковано відео
Джерело:  ain.ua

Розробники однієї з українських компаній працюють над створенням нашийника для котів, який дозволить більше розуміти тварин.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AIN.UA.


Хлопці стартапу Moggie розробляють розумний нашийник і мобільний додаток, які дозволять власникам стежити за здоров'ям своїх котів і в цілому краще їх розуміти.


Представник стартапу Наталія Стоянович розповіла, що нашийник буде збирати дані про активність тварини і передавати дані його власнику.


"Ми не просто говоримо, скільки кроків пройшов ваш кіт сьогодні, а за допомогою наших ветеринарів і алгоритму, який розуміє всі дії котів, переводимо ці дані в корисну інформацію і рекомендації", -розповіла Наталя.



Також повідомляється, що нашийник буде зв'язуватися з додатком через Bluetooth і Wi-Fi.


"Наша мета зробити нашийник саме для котів. Тому важливу роль відіграє вага, розмір і сам алгоритм, який розпізнає активність котів. Ми співпрацюємо зі шведською компанією, яка використовує artificial intelligence в розробці алгоритмів і фокусується на пошуку взаємозалежностей і збігів/розбіжностей в поведінці кішок різних порід, віку і ваги", - зазначила Наталія.


У компанії повідомили, що додаток буде доступний безкоштовно і в ньому будуть поради по догляду за твариною, яка корисна інформація та щось на зразок соціальної мережі власників котів з усього світу.


На сьогоднішній день команда закінчила роботу над електронною частиною нашийника і зараз працює над індустріальним дизайном.


Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  вчені розшифрують мову кішок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?