Росія не змогла зірвати засідання Радбезу ООН з питання Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія не змогла зірвати засідання Радбезу ООН з питання Криму

Росія не змогла зірвати засідання Радбезу ООН з питання Криму
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Представники делегації росіян в  Організації Об'єднаних Націй  здійснювали спроби переконати членів делегацій інших країн не приходити на засідання Ради безпеки ООН по кримському питанню.


Про це заявив представник України при ООН Володимир Єльченко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Інтерфакс.


На засідання 18 березня в Нью-Йорку прийшли представники 11 країн Радбезу ООН з 15. Не прийшли делегації від Росії, Венесуели, Китаю і Анголи.


Також, Володимир Єльченко зазначив, що міжнародне співтовариство продовжує підтримувати позицію України в кримському питанні. На засіданні розглянули проблему дотримання прав людини в Криму.


Таким чином, розглянули факт того, що для отримання громадянства Росії всі зареєстровані в Криму люди повинні подавати заявку.


"На перший погляд, це виглядає як добровільний крок, але якщо ви заглибитися в цю ситуацію, то побачите, що без російського паспорта ви нічого не можете робити в Криму. Ви не можете піти в лікарню, вступити до університету, відправити дітей до школи, купити автомобіль, зареєструвати майно. Вас як не існує. Людям треба або отримувати громадянство РФ, або виїжджати з Криму", - пояснив Єльченко.


Ще одним з розглянутих питанням стала проблема арешту військовослужбовців, які служили в українській армії і поїхали з Криму до призову в армію Росії. При спробі перетину адміністративного кордону з Кримом таких людей затримують за порушення законодавства РФ.


Крім іншого, на засіданні говорили про закриття практично всіх кримськотатарських радіостанцій, газет, телеканалів та інтернет-сайтів, і намір окупаційної влади Криму оголосити меджліс кримськотатарського народу екстремістської терористичною організацією.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA,  в Євросоюзі закликали десятки країн до введення санкцій проти Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?