Під Києвом депутати влаштували побоїще зі сльозогінним газом: опубліковані фото і відео
Категорія
Події
Дата публікації

Під Києвом депутати влаштували побоїще зі сльозогінним газом: опубліковані фото і відео

Під Києвом депутати влаштували побоїще зі сльозогінним газом: опубліковані фото і відео
Джерело:  Маєш право знати

Депутати Броварської міської ради влаштували масову бійку із застосуванням сльозогінного газу після відкриття позачергової сесії 18 березня.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на громадського активіста Андрія Качора.


Бійка почалася між депутатами і прихильниками ВО "Свобода" та охоронцями міського голови, екс-члена Партії регіонів Ігоря Сапожка в супроводі секретаря міської ради Олексія Здоровця і людей в камуфляжі


Відразу після гімну України до трибуни підійшов голова фракції "Свободи" у міській раді Олег Шевчук. Він зачитав заяву партії від тому, що Здоровець "за порушення партійної дисципліни і підтримку працівників КДБ і екс-регіоналів" виключений зі "Свободи".


В цей час до зали намагалися прорватися прихильники "Свободи", включаючи партійців з Києва, разом з представниками підрозділу "Легіон Свободи".


Прихильники мера намагалися не пустити в зал "свободівців", проте їх вистачило всього на кілька секунд: з коридору до сесійної зали розпилили сльозогінний газ, одночасно з цим в двері в зал увірвалася група чоловіків, які кинулися до секретаря міськради Олексія Здоровця. У цей момент Ігор Сапожко оголосив про завершення сесії "в зв'язку з неможливістю її проведення" і швидко залишив залу в супроводі своїх охоронців, в той час як Здоровець залишився заблокований в президії.



"Свободівці" вимагали у Здоровця негайно написати заяву про складання депутатського мандата. Той схопився за серце і впав на підлогу, а звідти - заліз під стіл президії міської ради. Потім Здоровець спробував втекти з зали. Йому вдалося прорватися в приймальню мера і звідти - з вікна другого поверху - він вистрибнув на вулицю.


За Здоровцем також стрибнули представники футбольних ультрас. Але екс-свободівець зумів сховатися у дворах будинків.



У залі засідань ще тривала бійка, поки ситуацію не заспокоїли наряди поліції, які прибули до міськради разом з начальником Броварської міліції Олегом Янчинським.


Правоохоронці безпосередньо в коридорі намагалися затримати окремих учасників сутички, через що знову почалася бійка.



У підсумку, через кілька хвилин бійка вщухла і люди покинули будівлю міськради. А рішення про виділення 9 млн грн з міського бюджету на реконструкцію парку "Перемога" за рахунок зменшення витрат на благоустрій міста залишилося не прийнятим.


Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  під Одесою відбулося гучне вбивство.





















Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?