Яценюк згадав про бюрократію, яка заважає піднімати зарплати
Категорія
Фінанси
Дата публікації

Яценюк згадав про бюрократію, яка заважає піднімати зарплати

Яценюк згадав про бюрократію, яка заважає піднімати зарплати

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Мінсоцполітики терміново підготувати постанову Кабінету міністрів про підвищення соціальних стандартів на 6%, яке передбачає автоматичне підвищення зарплат і пенсій без зайвих бюрократичних процедур.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Урядовий портал.
Під час позачергового засідання Кабінету міністрів у понеділок, 21 березня, Яценюк нагадав, що уряд прийняв рішення про проведення першого етапу підвищення соціальних стандартів з 1 травня - на 6%. За словами прем'єра, парламент це рішення підтримав.
"На жаль, процедура настільки забюрократизована і так затягнута, що в минулому році, коли ми підвищували пенсії та заробітні плати на 13 і 19% відповідно, багато тижнів пішло на те, щоб випустити десятки або навіть сотні наказів, щоб люди отримали підвищені соціальні стандарти", - сказав глава уряду.
З огляду на це прем'єр доручив міністру соціальної політики Павлу Розенку терміново підготувати постанову про підвищення соціальних стандартів на 6%:
"Ця постанова має передбачати автоматичне підвищення соціальних стандартів без підписання сотень різного роду наказів профільними міністерствами. Міністерство фінансів має відповідні ресурси в державному бюджеті для того, щоб вже з травня почати виплачувати підвищені соціальні стандарти громадянам країни", - зазначив Яценюк.
Він додав, що це перший етап, всього протягом року Кабмін планує підвищення на 12%.
Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк розповів, які бачить варіанти виходу з кризи, і заявив, що вважає дострокові вибори найнеприйнятнішим з них.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?