Названі прихильники Росії в Європі - дані приватної розвідки США
Категорія
Україна
Дата публікації

Названі прихильники Росії в Європі - дані приватної розвідки США

Названі прихильники Росії в Європі - дані приватної розвідки США
Джерело:  online.ua

Деякі країни Євросоюзу можуть відкликати свої голоси під рішенням про  економічні санкції проти Росії.


Про це йдеться в звіті приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні ONLINE.UA.


"Консенсус в ЄС щодо санкцій (проти Росії - ONLINE.UA) може виявитися під загрозою. Якщо раніше члени ЄС одноголосно голосували за збереження санкцій, то зараз деякі країни можуть вибрати їх припинення на наступному голосуванні", - заявили аналітики.


Як відомо, якщо санкції не будуть продовжені, термін їх дії закінчиться 31 липня.


"Такі країни, як Італія та Угорщина - обидві традиційно дотримуються помірних поглядів і мають міцні економічні зв'язки з Росією - припустили, що продовження Євросоюзом обмежувальних заходів не гарантується", - підкреслили в розвідці.


Також аналітики відзначили, що "ця перспектива вкрай невтішна для української влади".


"До сих пір Європейський Союз підтримував позицію України, тиснучи на Росію, щоб зробити більше для виконання Мінська-2. Але думки з цього питання в рамках ЄС все більше розділяються", - додали в Stratfor.


Так, глава МЗС Литви Лінас Лінкявічус 15 березня заявив, що на засіданні Ради із закордонних справ Євросоюзу деякі країни ЄС закликали Україну провести децентралізацію до того, як ситуація на місцях покращиться.


"Слова Лінкявічуса, по суті, повторюють позицію Росії. Незважаючи на те, що це твердження не має зобов'язуючої сили, воно вказує на те, що все більша кількість країн ЄС може бути готова розглянути питання про пом'якшення санкцій щодо РФ. Проте, голосування про пом'якшення санкцій Євросоюзу стосовно Росії далеко не визначено", - підкреслили аналітики.


Найважливішим голосом, необхідним для прийняття рішень в ЄС, є Німеччина, а Берлін твердий у своїй рішучості змусити Росію виконувати Мінські угоди, перш ніж санкції будуть зняті.


"І країни, які більше всіх схильні проголосувати проти відновлення санкцій - Італія, Угорщина і Греція - пішли за Німеччиною, коли прийшов час голосувати за санкціями, незважаючи на дружню риторику щодо Росії, висловлену раніше", - йдеться в звіті.


При цьому Україна має і інші проблеми в створенні об'єднаного фронту проти Росії.


"Усередині країни існує значне напруження. Три партнера по коаліції покинули уряд, і прем'єр Яценюк зіткнувся зі зростаючим тиском з вимогою подати у відставку, незважаючи на вотум довіри в лютому. Плани по радикальній зміні Кабміну і заміні Яценюка можуть бути реалізовані до кінця березня", - вважають в Stratfor.


Також у звіті йдеться про те, що у "більшості великих політичних гравців - включаючи Яценюка і президента Порошенко - є свій інтерес в тому, щоб уникнути дострокових виборів найближчим часом, щоб не втратити фінансову підтримку МВФ".


"Тим не менше, політична нестабільність України викликає скепсис у деяких членів ЄС, особливо тих, хто дружньо налаштований по відношенню до Росії. Більш того, деякі країни ЄС звинуватили Україну в затягуванні економічних та інституційних реформ, незважаючи на недавню обіцянку Порошенко, що політична криза в країні буде вирішена до кінця цього місяця", - додали аналітики.


Повну версію  звіту американської розвідки про загрози санкцій проти Росії і двох планах Києва дивіться тут.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?