Американські військові розкрили, як готуються до боротьби з Росією
Категорія
Світ
Дата публікації

Американські військові розкрили, як готуються до боротьби з Росією

Американські військові розкрили, як готуються до боротьби з Росією

На думку глави Пентагону  Ештона Картера, неоімперська політика Кремля і модернізація російських систем озброєння, що розвивається  і армії змушують поглянути на Росію, як на «один з найбільших викликів для світової безпеки».


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Радіо Польщу, яке цитує видання Gazeta Polska.


У зв'язку з цим Пентагон планує збільшити бюджет армії США в Східній Європі з 800 млн доларів до 3,4 мільярдів доларів. Свої побоювання, як зазначає польське видання, Картер представив під час виступу перед комітетом з питань збройних сил Сенату США, який в кінці минулого тижня займався плануванням бюджету на 2017-ий розрахунковий рік.


«Протягом останніх 25 років ситуація, що стосується безпеки, істотно змінилася, тому необхідні нові способи інтервенції та швидкого реагування», - заявив глава Пентагону.


За його словами, збройні сили США повинні пристосуватися до поточних викликів, що, в свою чергу, потребують нових інвестицій в оборонний сектор.


«Тоді ми зможемо бути впевнені, що кожен, хто піде з нами на конфлікт, пошкодує про цей крок», - застеріг Ештон Картер.


Нагадаємо, британський політолог Джеймс Шерр вважає, що нове  загострення війни на Донбасі почнеться восени, перед виборами в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?