У мережі розповіли про темне минуле Ківи: опубліковано фото
Категорія
Політика
Дата публікації

У мережі розповіли про темне минуле Ківи: опубліковано фото

У мережі розповіли про темне минуле Ківи: опубліковано фото

Один із співзасновників ініціативи "Народний тил" і волонтер Роман Синіцин розповів подробиці з минулого керівника департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Іллі Ківи.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Синіцина.
За його словами, Ілля Ківа раніше був дрібним, а потім середньої руки "бандюком і рішалою" в Полтаві.
"Достовірно відомо, що в 2011 році Ілля займав посаду заступника керівника Управління захисту прав споживачів у Полтавській області. На цій посаді Іллю і грюкнули на хабарі в 1500$, який він вимагав з ювелірного салону. На Іллю було заведено кримінальне провадження за ч. 3 ст.368 (одержання хабара службовою особою в особливо великих розмірах), санкція цієї статті передбачає ув'язнення на термін від 8 до 12 років, і заборону займати посади, пов'язані з виконанням повноважень представника влади в органах державної влади і місцевого самоврядування. Однак суд виніс Іллі більш лояльний вирок, а саме штраф у розмірі 10 тисяч 200 гривень і заборону займати відповідальні посади один рік", - пише волонтер.
Тоді нинішнього співробітника Нацполіції і сфотографували в спортивному костюмі і з табличкою в руках.




Синіцин зазначає, що Ківу спочатку такий вирок задовольнив, однак пізніше він передумав.


"Через короткий проміжок часу, він домагається перегляду справи і отримує новий вирок у вигляді штрафу на суму 12 тисяч 700 гривень і більше ніяких заборон. За дивним збігом обставин, одразу після нового вироку Ілля Володимирович отримує пропозицію очолити батальйон «Полтавщина» і отримати звання майора. Саме з цього моменту починається блискуча кар'єра Іллі в правоохоронних органах", - розповідає волонтер.


Раніше повідомлялося, що керівник департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України Ілля

Ківа прокоментував інцидент з нападом на активістів ЛГБТ-спільноти

, які планували проведення у Львові Фестивалю Рівності. Правда пізніше

запис про вбивство гомосексуалістів він видалив.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?