Порошенко нагадав Путіну про його обіцянку щодо Савченко: з'явилося відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко нагадав Путіну про його обіцянку щодо Савченко: з'явилося відео

Порошенко нагадав Путіну про його обіцянку щодо Савченко: з'явилося відео
Джерело:  president.gov.ua

Президент України відреагував на винесення російським судом обвинувального вироку Надії Савченко і нагадав, що президент РФ Володимир Путін обіцяв повернути її Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента.
"Шкода. Нічого, навіть віддалено схожого на суд, в процесі проти Надії Савченко світ не побачив.
Це було ганебне судилище, яке країна-агресор влаштувала проти українського Офіцера з великої літери, яка, як і належить, захищала свою землю від ворожих посягань. Україна ніколи, - ще раз підкреслюю, ніколи! - Не визнає ні цього судилища, ні їх так званого вироку, який своєю абсурдністю і жорстокістю свідчить про повернення російської юстиції за часів Сталіна-Вишинського", - зазначив глава держави.
Президент наголосив на необхідності ввести персональні санкції проти всіх, хто причетний до переслідування українських громадян.
"Проти всіх, хто причетний до переслідування Надії Савченко, Олега Сенцова і інших громадян України, українських патріотів-заручників, які незаконно піддаються тортурам на російській території, повинні бути введені персональні санкції - як українські, так і міжнародні. В боротьбі за звільнення Надії нас підтримує весь світ. І відтепер ця боротьба вступає у вирішальну стадію", - сказав Порошенко.
Він зазначив, що робить все можливе для звільнення Надії Савченко і нагадав, що президент Росії Володимир Путін обіцяв повернути її в Україну після винесення їй вироку.
"Я не просто сподіваюся на те, що Надія Савченко повернеться в Україну. Роблю для цього все можливе. І неможливе, здається, теж. Під час зустрічей на вищому рівні в нормандському форматі я неодноразово піднімав питання звільнення Надії та інших українських заручників і був підтриманий іншими учасниками формату. Президент Путін тоді заявляв, що після так званого судового рішення поверне Надію Савченко Україні. Настав момент виконати цю обіцянку. Я в свою чергу готовий передати Росії двох російських військовослужбовців, затриманих на нашій території за участь у збройній агресії проти України. Судовий розгляд їх справ знаходиться на фінальній стадії. Відразу після їх завершення я готовий шляхом відповідних процедур забезпечити їх виїзд в РФ.Такой підхід відповідає пункту шість Мінських домовленостей - про обмін всіх на всіх. І це повинно бути зроблено негайно", - підкреслив президент.


Нагадаємо, 22 березня російський суд визнав українську льотчицю Надію Савченко винною у вбивстві російських журналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка і Антона Волошина і засудив її до 22 років ув'язнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?