Трамп різко пройшовся по Україні та Європі
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп різко пройшовся по Україні та Європі

Трамп різко пройшовся по Україні та Європі

Американський мільярдер і кандидат в президенти Сполучених Штатів від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що США несуть надмірно високу частку витрат на допомогу Україні в порівнянні з іншими країнами НАТО.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
"Я дивлюся на ситуацію в Україні і кажу, що Україна - це країна, ситуація в якій впливає на нас куди менше, ніж на інші країни НАТО. І поки ми робимо всю роботу, вони не роблять нічого. І я питаю, чому Німеччина не підтримує НАТО в Україні? Чому не беруть участь інші країни, сусіди України? Чому ми виступаємо провідними у справі, що потенційно веде до третьої світової війни?" - сказав американський політик в інтерв'ю Washington Post.
Незважаючи на це, Трамп підтримав впровадження санкцій проти Росії, зазначивши, що "не бачить інших людей, які роблять так само багато". В цілому він вважає, що США повинні домогтися перерозподілу витрат на діяльність НАТО, називаючи європейських членів Альянсу "халявщиками".
"НАТО був створений, коли ми були багатою країною. Зараз ми не багата країна - ми в боргах, позичаємо кошти на озброєння. Ми позичаємо гроші у Китаю... НАТО обходиться нам в цілий статок. Так, ми захищаємо Європу, але ми витрачаємо багато грошей", - додав Трамп.
Нагадаємо, раніше Дональд Трамп виступав на захист президента Росії Володимира Путіна і обіцяв працювати в тісній співпраці з Російською Федерацією в разі обрання його президентом США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?