Український Червоний Хрест звинуватили в торгівлі гуманітаркою
Категорія
Економіка
Дата публікації

Український Червоний Хрест звинуватили в торгівлі гуманітаркою

Український Червоний Хрест звинуватили в торгівлі гуманітаркою

Неурядова міжнародна організація по боротьбі з корупцією Transparency International дізналася про те, що керівництво українського  Червоного Хреста  займалося торгівлею гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Transparency International Ukraine.


За результатами внутрішнього аудиту діяльності Київської міської організації Товариства Червоного Хреста був звільнений керівник цієї організації. Пізніше на засіданні Правління Червоного Хреста були звільнені голови Солом'янської райорганізації, а глава Печерської районної організації подав заяву про звільнення за власним бажанням.


"Після того, як волонтери Товариства Червоного Хреста повідомили ТІ Україна про численні випадки торгівлі гуманітарною допомогою, ми закликали правоохоронні органи, Міністерство охорони здоров'я України, а також партнерів Товариства втрутитися в ситуацію і звернути увагу на оприлюднені викривачами факти корупції. Під тиском громадськості Товариство ініціювало внутрішні перевірки. Крім звільнення керівників двох місцевих організацій, було вирішено оголосити догану главам Деснянського, Оболонського та Печерського районних організацій, а за неналежне ведення роботи оголосити попередження головам Голосіївської, Дарницької, Дніпровської, Святошинської та Шевченківської районних організацій", - йдеться в повідомленні.


Повідомляється, що проводиться перевірка в Одеській організації Товариства Червоного Хреста України.


В Одесі в привласненні гуманітарного вантажу з Швейцарії підозрюють голову обласної організації ТЧХУ Тамару Барнич. На час проведення перевірки її відсторонили від виконання своїх обов'язків. Також в Одесі триває кримінальне розслідування з цього приводу.


"Починаючи з січня в ТІ Україна звернулися кілька викривачів, які додатково повідомили про факти здачі в оренду колясок для інвалідів, про бездіяльність патронажних сестер за бюджетні кошти, продаж гуманітарної допомоги", - відзначають в організації.


У Transparency International Ukraine заявили, що мають документи і факти, що свідчать про бездіяльність патронажних сестер в окремих регіонах, про відсутність їх співпраці з медичними та соціальними установами, де вони повинні отримувати списки тих, хто потребує допомоги.


Правоохоронні органи вже розглядають заяву борців з корупцією і матеріали про можливість притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб ТЧХУ і окремих державних службовців.


Раніше повідомлялося, що

з бюджету Міжнародного Комітету Червоного Хреста буде виділено біьше $64 млн у якості гуманітарної допомоги

 для біженців окупованих територій Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?