У колишнього депутата-комуніста відібрали квартиру в Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

У колишнього депутата-комуніста відібрали квартиру в Києві

У колишнього депутата-комуніста відібрали квартиру в Києві
Джерело:  Перша інстанція

Дарницький райсуд відмовив колишньому нардепу від Комуністичної партії Спиридону Кілінкарову в позові до Управління справами Верховної Ради про визнання права користування службової квартирою в Києві і зобов'язав з неї виселитися.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Першу інстанцію.
Комуніст Кілінкаров отримав цю квартиру від держави в 2009 році, після того, як був обраний народним депутатом. Після останніх виборів, коли КПУ не пройшла в парламент, Управління справами Верховної Ради запропонувало йому цю квартиру звільнити.
Кілінкаров запевняє, що пропрацював більше 10 років на посадах помічника-консультанта народного депутата і народного депутата, тому, відповідно до Житлового кодексу, не може бути виселений без надання іншого житла. Суд взяв до уваги, що Кілінкаров був народним депутатом 8 років і 6 місяців (вперше був обраний в 2006 році.). На посаду помічника народного депутата він приймався і звільнявся Жовтневим райвиконкомом Луганська. Тому суд визнав претензії Кілінкарова безпідставними.
Як пишуть Наші гроші, з реєстру судових рішень відомо, що мова йде про приміщення площею 49,8 кв.м., яке виділялося на сім'ю народного депутата з п'яти чоловік. Паралельно позов про визнання права користування квартирою подавала дружина екс-нардепа Ірина Кілінкарова в інтересах їх неповнолітніх дітей. Однак позов був залишений без розгляду.
За даними ЗМІ, раніше Спиридон Кілінкаров заявляв, що виселиться з службової квартири тільки після закінчення АТО, тому що його житло залишилося в Луганській області.
Нагадаємо, Комуністична партія України зверталася до Київського апеляційного адміністративного суду з апеляційною скаргою на постанову Окружного адмінсуду Києва, який заборонив діяльність комуністів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?