Окупанти вирішили знести будинки кримських татар в Судаку: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти вирішили знести будинки кримських татар в Судаку: опубліковано відео

Окупанти вирішили знести будинки кримських татар в Судаку: опубліковано відео
Джерело:  Крим.Реалії

Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял заявив, що російські поліцейські прибули в Судак в район житлового масиву Алчак, де передбачалося знесення шести будинків кримських татар.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Крим.Реалії.
"Там було близько 100 представників правоохоронців, половина з них була озброєна. Це представники ОМОНу, поліції, ФСБ. Як мінімум, 2 КамАЗи. Екіпіровані, тобто чекали чогось. Нічого не відбувалося. Була велика група кримських татар. Теж десь в такій кількості, може більше", - розповів Джелял.
Він зазначив, що ці будинки були побудовані багато років тому і, дійсно, не мали дозвільних документів. При цьому Джелял підкреслив, що така ситуація характерна для всього окупованого Криму і стосується не тільки кримських татар.
«Я не знаю, чи намагалися їх (будинки) узаконити за останні два роки, але більшість сходиться на тому, зокрема, те, що стосується Ільвера Аметова (глава Судакського регіонального меджлісу, власник об'єкта, який потрапив під знесення), йому неодноразово пропонували співпрацювати з діючою владою і тими політичними силами серед кримських татар, яким влада довіряє, скажімо так. Він відмовився і сказав, що у нього є свої переконання і свої погляди на те, що відбувалося і відбувається сьогодні. В результаті чого у нього, власне, і виникають неприємності», - сказав перший заступник голови Меджлісу.
За його даними, деякі з власників тієї власності, яку хочуть знести, поїхали зустрітися з віце-прем'єр-міністром російського окупаційного уряду Криму Русланом Бальбеком. Наразі немає інформації про те, чи відбулася така зустріч, а також будь-які офіційні коментарі російської влади і силових відомств півострова відсутні.
Координатор Кримської контактної групи з прав людини Абдурешит Джеппаров, який перебуває в Судаку, повідомив, що зараз російські силовики поїхали, розійшлися і присутні більше 150 кримських татар. Правозахисник не зміг прогнозувати подальший розвиток ситуації, зазначивши, що «Росія непередбачувана».


Раніше повідомлялося, що глава міністерства закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд закликав Росію відмовитися від незаконної анексії і повернути Крим Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?