В одному з центрів УПЦ МП продають книги про "Новоросію": опубліковано фото
Категорія
Україна
Дата публікації

В одному з центрів УПЦ МП продають книги про "Новоросію": опубліковано фото

В одному з центрів УПЦ МП продають книги про "Новоросію": опубліковано фото
Джерело:  http://realno.te.ua/

У Свято-Успенській Почаєвській лаврі УПЦ Московського патріархату, розташованій в місті Почаїв, Тернопільської області, парафіянам продають літературу з пропагандою ідеї «Новоросії» і сепаратизму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на тернопільське видання «Реально».
"У списку джерел книги «Розкольницький рух в українському православ'ї в ХХ-ХХІ століттях» був зазначений сайт www.novorossia.org (книга видана з благословення митрополита Почаївського)», - розповіла одна з паломниць на ім'я Галина.
Продавець магазину, в якому була куплена книга, зізналася, що співробітники не обговорюють питання продажу сепаратистської літератури, оскільки бояться за робочі місця і перебувають під постійним контролем.



Також вона додала, що «контроль» здійснюють як місцеві казаки-охоронці, так і колеги працівників магазину.
При цьому деяких із них вигнали з роботи за активну проукраїнську позицію або критику ряду позицій УПЦ МП.
«А де потім роботу знайти? У Почаєві все крутиться навколо Лаври. Весь бізнес і місцева влада контролюються нею. Тому краще не псувати відносин з Лаврою», - додала продавець.



Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше єпархії УПЦ МП, розташовані в окупованих районах Донбасу, в розрахунках перейшли на російські рублі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?