На Донбас прибув ювілейний "гумконвой" окупантів: опубліковано фото
Категорія
Політика
Дата публікації

На Донбас прибув ювілейний "гумконвой" окупантів: опубліковано фото

На Донбас прибув ювілейний "гумконвой" окупантів: опубліковано фото
Джерело:  ЛІГА.net

На окупований Донбас з Росії прибув п'ятдесятий "гуманітарний конвой" для проросійських бойовиків.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ЛIГАБiзнесIнформ.
Помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян заявив, що вантажівки супроводжувала велика кількість представників російських ЗМІ, які провокували українських правоохоронців і незаконно перетнули кордон. Крім того, як і раніше, автомобілі конвою були заповнені тільки наполовину.
"Особливістю можна вважати велику кількість представників російських ЗМІ, які всіляко намагалися провокувати українських правоохоронців для створення картинки, що нібито українські прикордонники і митники виконують якісь контрольні функції", - сказав Слободян.
За його словами, українські прикордонники і митники на провокації не реагували і від коментарів утримувалися.
"Після завершення російською стороною "оформлення"... конвою в односторонньому порядку група російських журналістів порушила державний кордон України і через закритий пункт пропуску проїхала на тимчасово непідконтрольну ділянку Донецької і Луганської областей", - зазначив помічник голови Держприкордонслужби.
Він нагадав, що 24 березня з 6:00 до 7:25 ранку через російські пункти пропуску "Донецьк" і "Матвєєв Курган" на в'їзд в Україну пройшли дві колони у складі 118 автомобілів.
Ювілейний, 50-й "гумконвой" Путіна, як і всі попередні, був оформлений з грубими порушеннями українського і міжнародного законодавства. Представники Міжнародного Червоного хреста в оформленні автоколони участі не брали, а представники української міжвідомчої групи здійснювали тільки візуальне спостереження без контрольних функцій.
Нагадаємо, за даними розвідки, в попередній, 49-й, російській "гумдопомозі" були боєприпаси і стрілецька зброя, які доставили в Донецьк.









Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?