У Яценюка розповіли про його розмову з Ахметовим
Категорія
Україна
Дата публікації

У Яценюка розповіли про його розмову з Ахметовим

У Яценюка розповіли про його розмову з Ахметовим

Прем'єр-міністр України Арсеній  Яценюк провів зустріч з бізнесменом Рінатом Ахметовим, через неспокій щодо зниження рівня вавлютної виручки на його підприємствах.

Про це повідомила прес-секретар голови Кабміну Ольга Лаппо, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її Facebook.

«Це була одна із багатьох планових зустрічей Прем’єр-міністра України, які він проводить із власниками, керівниками та менеджерами бізнесу - як державного, так і приватного, в рамках системного моніторингу Кабінетом Міністрів діяльності найбільших підприємств, які забезпечують створення робочих місць, сплату податків та експортну валютну виручку», — розповіла вона.

Такоже Лаппо підкреслила, що Яценюка, як голову уряду, «турбувало питання зменшення обсягів валютної виручки від компаній, в тому числі власником яких є Рінат Ахметов, що може потягнути за собою зменшення сплати податків до державного бюджету».

«Прем’єр-міністр отримав пояснення, що зменшення обсягу валютної виручки пов’язане із суттєвим падінням на зовнішніх ринках цін на експортну продукцію компаній, до яких має відношення Рінат Ахметов. Зокрема, метал та руду», — розповіла вона.

Прес-секретар додала, що «на зустрічі також обговорювалося питання стимулювання експорту».

«Результатом цієї бесіди є запланована зустріч Глави Уряду із найбільшими експортерами з метою вжиття заходів стимулювання збільшення обсягів експорту, валютних надходжень в країну, збереження робочих місць та курсової стабільності.», — резюмувала Лаппо.

Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про можливе призначення спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана на посаду голови уряду, що зараз посідає Яценюк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?