Нові подробиці вбивства адвоката ГРУшника: Грабовського добивали
Категорія
Події
Дата публікації

Нові подробиці вбивства адвоката ГРУшника: Грабовського добивали

Нові подробиці вбивства адвоката ГРУшника: Грабовського добивали
Джерело:  interfax.com.ua

Заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що адвокат ГРУшника Александрова Юрій Грабовський був убитий в насильницький спосіб.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.
"Грабовський був убитий насильницьким шляхом з дострілюванням з вогнепальної зброї", - сказав військовий прокурор.
Він додав, що на місці злочину були знищені речові докази - одяг двох виконавців. Крім того, вбивці розділили між собою гроші. За словами Матіоса, вони намагалися створити видимість виїзду Грабовського за межі України.
Він також повідомив, що в Одеській області в четвер вранці, 24 березня, був затриманий другий підозрюваний в причетності до вбивства Грабовського, який згодом вказав на місце вбивства і поховання адвоката.
"Вчора вранці завдяки дуже скрупульозній і напруженій роботі невеликої групи кращих офіцерів Служби безпеки України... разом зі слідчими військової прокуратури і Одеської СБУ затримали ще одну особу, крім арештованого більше тижня тому, одного з виконавців зникнення адвоката Грабовського", - сказав Матіос.
"Ця друга особа була затримана в Одеській області і в процесі проведення слідчих дій з наданням всіх передбачених законом прав на захист цієї особи, отримані були дані від цієї затриманої особи про місце і обставини вбивства адвоката Грабовського", - додав військовий прокурор.
За його словами, серед різних версій вбивства адвоката ГРУшника розглядається версія про спеціально сплановану операцію.
"Крім корисливих, побутових та інших версій, слідство розглядає версію спеціально спланованої операції для того, щоб не тільки на свідченнях осіб про нібито приналежність до спецслужб одного з них, відновити реальну картину подій", - зазначив Матіос.
Раніше адвокат одного з російських ГРУшників Оксана Соколовська повідомила, що тіло її колеги Юрія Грабовського було виявлено в ніч на п'ятницю біля міста Жашків на Черкащині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?