Мін'юст і Лукаш посперечалися щодо компенсації Януковичу
Категорія
Україна
Дата публікації

Мін'юст і Лукаш посперечалися щодо компенсації Януковичу

Мін'юст і Лукаш посперечалися щодо компенсації Януковичу

Екс-міністр юстиції Олена Лукаш заявила, що суд Євросоюзу зобов'язав Україну компенсувати позовні витрати біглого президента України Віктора Януковича і двох його синів. У Міністерстві юстиції України це назвали плодом уяви.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Українську правду.


Заява Лукаш з'явилася в її Facebook, де екс-міністр написала, що позовні витрати справи щодо оскарження введених Євросоюзом майнових санкцій проти екс-гаранта Віктора Януковича і двох його синів, - Олександра і Віктора (покійного), - склали 6 млн 378,4 тис грн, і що суд Євросоюзу зобов'язав Україну їх компенсувати.


Однак, пізніше в Міністерстві юстиції заявили, що стягнень Європейського суду на користь Януковича і його оточення не існує в природі.


"Ніяких рішень Європейського суду про стягнення на користь Януковича і його оточення з України хоча б копійки, не кажучи вже про 6,3 млн гривень, не існує в природі. Так само, як і рішень немайнового характеру проти України на користь зазначених осіб", - повідомили у відомстві.


Також Міністерство юстиції додало, що інформацію, яку поширює представниця влади Януковича, - всього лише втілення бажань адвокатів екс-гаранта України та уяви Олени Лукаш.


"Всі ці фантазії, так само як і інші подібні заяви прихильників колишньої влади, переслідують єдину мету - всіма можливими засобами відбілити представників злочинного режиму Януковича та забезпечити їх реванш і повернення у владні кабінети", - розповіли в Мін'юсті.


Крім іншого, представники відомства повідомили, що готові відверто обговорити претензії Януковича з ним особисто, якщо він приїде в Україну.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA, 4 березня  Євросоюз продовжив ще на рік санкції проти Віктора Януковича і 15 його соратників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?