Алілуя, нарешті: Політики про відставку Шокіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Алілуя, нарешті: Політики про відставку Шокіна

Алілуя, нарешті: Політики про відставку Шокіна
Джерело:  online.ua

Депутати і міністри прокоментували відставку генерального прокурора Віктора Шокіна.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Нагадаємо, у Верховній Раді за відставку Шокіна проголосували 289 народних депутатів.
"Алілуя! Нарешті!" - радіє міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус.
"Не відчуваю ніякої відповідальності за цю людину. Не голосував за його призначення і послідовно критикував за втечу Андрія Клюєва, за непідписання подання про позбавлення мандата Юрія Бойка, за закриття справ проти братів Кацуб, за "діамантових прокурорів", за небажання почати реформу центрального апарату і повний провал реформи регіональних прокуратур", - пише народний депутат від БПП Мустафа Найєм.
"І ще. Ви вже знаєте, що останнім акордом Віктора Шокіна стало звільнення Davit Sakvarelidze. Я не вірю, що це рішення було прийнято без погодження з главою держави. Дуже сподіваюся, що цей крок стане вирішальним і для Mikheil Saakashvili, який послідовно робить вигляд, що не розуміє, хто стоїть за переслідуваннями проти його соратника", - додав він.
"Віктор Шокін відправлений у відставку 289 голосами. Я голосував "За". Тепер найголовніше питання - хто наступний Генеральний прокурор? У нашій поки неправовій державі у Президента завжди є спокуса призначити залежного і керованого Генерального прокурора. Але відповідальність за майбутнього Генпрокурора лежить не тільки на Президентові, у якого є право пропозиції кандидатури, але і на Верховній Раді, яка її затверджує", - прокоментував радник глави МВС, депутат від "Народного фронту"Антон Геращенко.
"Проголосував "за" зняття Шокіна. До цього віддавав голос за його відставку. До цього не голосував за його призначення. Причина проста - справжнє ім'я генпрокурора - Президент Порошенко. З огидою спостерігаю, як люди, які голосували "за Шокіна" рік тому, не підписувалися за його відставку - зараз піаряться, проголошуючи гнівні промови "проти свавілля". Свавілля - це в тому числі ви - панове політики без хребта і власної думки", - висловився депутат фракції "Самопоміч"Семен Семенченко.
"Ера Віктора Шокіна в Генпрокуратурі закінчилася. ВРУ відправила його у відставку і за старою традицією не заслухала звіт того, хто відправляється у відставку. Точно так само відправили у відставку Наливайченка. Тихо, без питань і відповідей. Традиції, такі традиції. Питання могли бути дуже цікаві. А відповіді могли б бути не менш цікаві", - пише позафракційний депутат Верховної Ради Борислав Береза.
Нагадаємо, під стінами Адміністрації президента відбувся мітинг, учасники якого вимагали зміни керівника Генпрокуратури.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?