Після статті німецького видання людям Ахметова поставили неприємні запитання
Категорія
Україна
Дата публікації

Після статті німецького видання людям Ахметова поставили неприємні запитання

Після статті німецького видання людям Ахметова поставили неприємні запитання
Джерело:  online.ua

Журналісти звернулися до менеджерів олігарха Ріната Ахметова з проханням пояснити статтю німецького видання "Bild", в якій йдеться про Донбас.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку головного редактора "Української правди" Севгіль Мусаєвої-Боровик в Facebook.
"Можна, звичайно, брехати українським журналістам, розповідаючи, як компанія Ріната Ахметова ДТЕК шанує українське законодавство і не співпрацює з самопроголошеною владою "республік". Але все-таки...", - пише Севгіль.
"Шановні Юліє Шиліна (директор з комунікацій ДТЕК, - Ред.), Наталіє Ємченко (директор зі зв'язків з громадськістю та комунікацій СКМ, - Ред.), прокоментуйте, будь ласка, інформацію, яка опублікована німецьким Bild про те, що представник компанії ДТЕК був присутній на засіданні Міжвідомчої комісії, створеної при Держдумі РФ - органі, який зараз фактично здійснює управління окупованими територіями. Видання також стверджує, що діяльність комісії перебуває під контролем ФСБ", - написала журналістка.
Також вона опублікувала запитання до менеджерів Ріната Ахметова:
1. Чи відповідає ця інформація дійсності?
2. Назвіть прізвище та ім'я вашого представника?
3. Які функції за ним закріплені і яка його роль в роботі цієї комісії?
4. Чи вважаєте ви нормальною практикою, коли менеджер вашої компанії фактично бере участь в роботі тіньового уряду "республік" поряд з чиновниками РФ, в той час як Росія заперечує свою участь в конфлікті на Донбасі?
За даними Bild, в грудні 2014 року в Росії була створена комісія з шести робочих груп п'яти російських міністерств, яка повністю керує окупованим Донбасом і розглядає його як суверенну територію Росії.
Нагадаємо, згідно з Єдиним державним реєстром прав на нерухомість, серед перших офіційних власників землі та нерухомості в окупованому Криму виявилися компанії, пов'язані з українськими олігархами, серед яких бізнесмен Рінат Ахметов і кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?