Поліція похвалилася мішками вилученого бурштину: опубліковані фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Поліція похвалилася мішками вилученого бурштину: опубліковані фото

Національна поліція України
Поліція похвалилася мішками вилученого бурштину: опубліковані фото

Оперативники Департаменту захисту економіки Національної поліції України спільно з працівниками прокуратури та СБУ виявили злочинну схему скуповування незаконно добутого бурштину на території Житомирської та Рівненської областей.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Нацполіції.
Відзначається, що до злочинної схеми були залучені жителі Києва та Житомирської області, а також громадяни Молдови і Китаю.
"Організатори незаконного бізнесу створили мережу скупників бурштину, яка налічувала понад 150 осіб. Вони їздили по місцях незаконного видобутку каміння. Гроші на купівлю бурштину надавав житель столиці, який і був організатором цієї схеми. Набутий бурштин зберігався на складах на території Житомирської області та Києва. Пізніше з аеропорту м. Одеса його відправляли в Китай", - йдеться в повідомленні.
У Нацполіції заявили, що ще в середині грудня за матеріалами, які зібрали оперативники Департаменту захисту економіки НПУ, слідчі ГПУ відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. За вчинення цього кримінального злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.
У вівторок, 29 березня, під час санкціонованих обшуків вилучено понад 200 кг бурштину, вже підготовленого до відправки за кордон. Вирішується питання про затримання організатора каналу і обрання щодо нього запобіжного заходу.
Раніше повідомлялося, що в Рівненській області через нелегальний видобуток бурштину сталася масова бійка між жителями селища Рокитне і села Єльне, яка переросла в перестрілку.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?