Українцям пояснили тонкощі позбавлення мандатів у БПП: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Українцям пояснили тонкощі позбавлення мандатів у БПП: опубліковано відео

Українцям пояснили тонкощі позбавлення мандатів у БПП: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Журналіст Олександр Міхельсон пояснив, чому в Блоці Петра Порошенка не всіх позбавляють мандата.
Про це він повідомив у відеоблозі для ONLINE.UA.
"З'їзд партії Блоку Петра Порошенка нещодавно позбавив депутатських повноважень Миколу Томенка та Єгора Фірсова. Підставою став вихід зазначених депутатів з фракції, а реальною причиною, ні для кого не секрет, конфлікт цих депутатів з, так би мовити, наближеними до президента акціонерами партії, зокрема Ігорем Кононенком та близькими до нього депутатами. Сам Ігор Кононенко формально обіймає посаду першого заступника голови фракції, але не секрет, що більшість реальних рішень щодо діяльності фракції приймає не формальний лідер Юрій Луценко, а саме він. Ну і, звичайно, президент", - каже він.
"Власне, причина виглядає досить обґрунтованою, і важко не погодитися з тим, що звичку до такої, так би мовити, козацької вольниці, яку давно вже взяли собі наші депутати всіх політичних сил, потрібно якимось чином обмежувати, якщо не припиняти. Однак є ряд нюансів. Найперший і найочевидніший: крім Томенка і Фірсова в різний час за неповні два роки цього парламенту з фракції БПП вийшли ще десять депутатів, але їх повноважень не позбавляють", - додав журналіст.
"Чому? Очевидно. Справа в тим, що ці десять - мажоритарники: якщо зняти з них повноваження зараз, то незабаром доведеться в відповідних округах проводити повторні вибори, причому далеко не факт, що більшість з цих персонажів знову ці вибори не виграють", - сказав Міхельсон.
"Отже, маємо чисто політичну доцільність, а не логіку закону, який не так давно ухвалений і дозволяє партійним з'їздів позбавляти своїх депутатів депутатських мандатів за ті або інші відступи від лінії партії", - резюмував він.




Також читайте і дивіться свіжий відеоблог Олександра Міхельсона на ONLINE.UA - Скандал в Блоке Порошенко: несколько нюансов и главный урок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?