Бойовики ДНР застосували міни, заборонені більшістю країн
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики ДНР застосували міни, заборонені більшістю країн

Бойовики ДНР застосували міни, заборонені більшістю країн

На Донбасі бойовики ДНР

застосували проти українських воїнів протипіхотні міни, заборонені Женевською конвенцією.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу АТО.


За даними військових, заборонені боєприпаси ПОМ-2 (протипіхотні осколкові міни) застосовувалися в промисловій зоні Авдіївки.


Ця міна несе величезну небезпеку як для військових, так і для мирних жителів, через те, що в ній встановлений пристрій самоліквідації, який спрацьовує після закінчення терміну бойової роботи міни (від 4 до 50 годин).


Варто відзначити, що ці боєприпаси перебувають на озброєнні російської армії.


За даними Wikipedia, подібні міни можуть встановлюватися як на дорожньому покритті (асфальтобетонному, щебеневому і укатаному обледенілому), так і на підлозі в приміщеннях (паркет, лінолеум, килимове покриття).


Боєприпас встановлюється тільки засобами дистанційного мінування, застосовується також стрілянина реактивними снарядами.


Принцип поразки - круговий, осколками корпусу і готовими забійними елементами (кульки або ролики), розміщеними по стінках корпусу з внутрішнього його боку. У той момент, коли людина, зачепившись ногою, зачепить один із датчиків цілі (тонкі обривні дроти), відбувається підрив міни.


Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше стали відомі результати розслідування про

російських нацистів, які воювали на боці бойовиків на Донбасі. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?