Москаль покрасувався в образі самурая: опубліковано фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Москаль покрасувався в образі самурая: опубліковано фото

Москаль покрасувався в образі самурая: опубліковано фото

Керівник Закарпатської обласної державної адміністрації Генадій Москаль  представ у образі сучасного самурая, сфотографувавшись біля розквітаючої сакури в Ужгороді.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook чиновника.

«В Ужгороді починає розквітати сакуры. Поки що поодинокі дерева, але за два тижні у старому центрі на правому березі Ужа стануть суцільно рожевими. Краса неймовірна!» — написав Москаль.

Також він додав, що Ужгород – єдиний обласний центр України, де традиційно ростуть японські вишні.

«Їх посадили фахівці з Праги ще в 20-ті роки минулого століття, коли Закарпаття належало Чехословаччині. Облаштовуючи мікрорайон на набережній, чехи зазначили особливий болотистий клімат, що ідеально підходить для декоративної японскої вишні. Посадили дерева і не прогадали», — розповів він.

Губернатор додав, що сакури – один з кращих подарунків Закарпаттю від тої Чехословаччини.

«Вже 15 років в Ужгороді проводять фестиваль сакури, на який приїздять туристи з усієї України та закордону. Запрошую гостей і зараз. Той, хто хоч раз побачить в Ужгороді цвітіння сакури, захоче побувати тут ще раз. Приїжджайте — обіцяю, що буде дуже красиво!» — закликав Москаль.

Варто зазначити, що сакура — один з ключових образів японської культури, а традиції самураїв передбачали водночас з воїнськими вміннями і написання віршів. Дуже часто такі вірші писалися про природу і конкретно про сакуру, небувалою красою якої захоплювались японскі аристократи.

Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA,  на День сміху Москаль жорстко пожартував над народним депутатом Віктором Балогою.










Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?