Західні ЗМІ нагадали Порошенкові про ще один офшор
Категорія
Україна
Дата публікації

Західні ЗМІ нагадали Порошенкові про ще один офшор

Західні ЗМІ нагадали Порошенкові про ще один офшор
Джерело:  The Guardian

Президент України Петро Порошенко разом із заступником голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігорем Кононенком пов'язаний з офшором Intraco Management Ltd.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю впливової британської газети "The Guardian".
Про офшор Intraco Management Ltd, заснований на Британських Віргінських островах, було відомо ще в 2015 році. Тоді з'явилася інформація про те, що компанія переводила кошти дочки Кононенка і оплачувала приватний літак для Порошенка.
Коли в 2015 році екс-глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко оприлюднив ці дані, Кононенко назвав їх "замовним матеріалом" і всіляко заперечував свою причетність до діяльності компанії.
Наразі видання The Guardian заявило, що компанія Intraco Management Ltd була заснована в 2002 році, і що її агент на Кіпрі Джеффрі Маджістрейт пов'язаний з Порошенком.
Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA, 3 квітня в безлічі західних видань оприлюднили компрометуючу інформацію про зарубіжних політиків, в тому числі і про президента України. Серед іншого там містилися дані про те, що Порошенко не передав активи Roshen під управління іноземного банку, незважаючи на те, що державний чиновник в Україні не може бути безпосередньо причетним до бізнесу.
Петро Порошенко зробив заяву про те, що відповідально ставиться до декларування доходів, і з моменту призначення на посаду президента України відійшов від управління активами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?