Підозрювані у вбивстві адвоката Грабовського спантеличили навіть слідчих: опубліковані фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Підозрювані у вбивстві адвоката Грабовського спантеличили навіть слідчих: опубліковані фото

Підозрювані у вбивстві адвоката Грабовського спантеличили навіть слідчих: опубліковані фото
Джерело:  ТСН

Підозрювані у жорстокому вбивстві адвоката Юрія Грабовського, який захищав російських ГРУшників, вели активне життя в соціальних мережах і викладали безліч фотографій.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Медіазону».
Як стало відомо, головними фігурантами справи стали 26-річний Артем Яковенко, затриманий 17 березня в аеропорту Одеси, і 19-річний Максим Чміль.
"Перший, якого взяли в аеропорту, спілкувався з нами одразу. Але він вибудував таку версію, яку неможливо було розбити. Феноменально підготовлена ​​людина, тільки ми не можемо зрозуміти місце підготовки", - заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.
Також прокурор заявив, що підозрювані стали фігурантами ще одного жорстокого вбивства.
"Крім вбивства Грабовського, затримані скоїли ще одне вбивство, яке ми також розкрили. Встановлено особу. Ми зараз встановлюємо мотив злочину. Залишилося провести комплексну психолого-психіатричну експертизу цих вбивць. Це жорстокі вбивства", - підкреслив Матіос.
Крім того, він додав, що Яковенко забрав з собою в Єгипет вкрадений телефон Грабовського, в якому, крім контактів убитого адвоката, зберігалися фото і відео - в тому числі, зроблені викрадачами.
"Телефон убитого він забрав з собою (в Єгипет - Ред.) і виходив з нього в Facebook. Феноменально недурний "пасажир". Його неможливо було б знайти, якби ми не увійшли в iCloud. А коли ми його взяли, вирахували всі контакти за останній рік - за інтенсивністю і всім іншим. Вирахували другого. І другий здав першого", - пояснив Матіос.
Чміль був затриманий 24 березня в Одесі завдяки фотографії з банкоматів, де він знімав гроші з карток Грабовського.
Примітно, що в "онлайні" вони продовжують з'являтися і після затримання.
Останній пост Яковенко датований 13 березня. У ньому опубліковано Селфі зі спортзалу єгипетського готелю Hilton Deluxe Sharks Bay Egypt.
На своїх сторінках в соцмережах Яковенко публікував фото зброї, а одне з зображень підписав "Полігон Морської Піхоти Хмелівка". У Хмелівці, Калінінградській області Росії, справді розташований полігон Балтійського флоту, де проводяться тактичні навчання морської піхоти, а також спортивні заходи і туристичні виїзди.
Примітно, що у Чмілева є спільні фото з Яковенком. Також він як його "брат" в анкетних даних. Як місце військової служби молодої людини зазначено "УДОУ СБУ" (Управління державної охорони України).
Як повідомляв ONLINE.UA, Юрій Грабовський, який захищав ГРУшника Александрова, зник 7 березня в Одесі, а 25 березня його тіло зі слідами тортур було виявлено в Черкаській області.












Фото: скріншоти сторінок підозрюваних із соцмереж

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?