Москаль помститься космонавту Терешковій за підтримку Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Москаль помститься космонавту Терешковій за підтримку Путіна

Москаль помститься космонавту Терешковій за підтримку Путіна
Джерело:  online.ua

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль повідомив, що в населених пунктах Закарпаття більше не буде вулиць, названих на честь першої жінки-космонавта Валентини Терешкової.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Закарпатської ОДА.
"Совкова традиція оберігати пам'ять в топонімах нині живих людей суперечить християнській етиці. Однак головне не це, а той факт, що В.Терешкова, як діючий депутат Держдуми Росії від президентської партії "Єдина Росія" і член Вищої ради "Єдиної Росії", в березні 2014 проголосувала за включення Криму до складу Росії і надання дозволу на введення в Україні російських військ, тобто підтримала анексію півострова", - зазначив Москаль.
В ОДА зазначили, що незадовго до голосування, в лютому 2014 р. Терешкова в складі російської делегації особисто приїжджала до Криму для підготовки захоплення півострова Росією. Такі дії повністю нівелюють всі попередні заслуги цієї людини в очах українського народу.
"Ми підшукаємо гідних людей, які були патріотами України, Закарпаття та заслуговують увічнення. На їх честь будуть перейменовані нинішні вулиці Терешкової. Прізвищам осіб, які підтримали агресію Росії проти України, не місце на покажчиках наших топонімів", - додали в адміністрації.
Нагадаємо, Москаль постав в образі сучасного самурая, сфотографувавшись біля квітучої сакури в Ужгороді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?