Поліцейським у Львові за затримання порушника загрожує 8 років: з'явилося відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Поліцейським у Львові за затримання порушника загрожує 8 років: з'явилося відео

Поліцейським у Львові за затримання порушника загрожує 8 років: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

У Львові двох працівників патрульної служби можуть засудити на 3-8 років позбавлення волі за нібито перевищення службових повноважень.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Патрульної поліції України.
5 грудня 2015 року екіпаж патрульної служби зупинив автомобіль, який проїхав на червоний сигнал світлофора. Водій відмовився пред'явити документи і став заперечувати факт порушення.
Протягом 40 хвилин патрульні більше 30 разів озвучили вимогу пред'явити документи, і роз'яснили факт скоєння адміністративних правопорушень, але чоловік ігнорував всі вимоги. На місце події викликали слідчих.
При цьому пасажирка автомобіля заважала роботі патрульної поліції і радила водію їхати. Чоловік спробував сісти за кермо, після чого чоловіка доставили у відділення поліції, встановили особу порушника та склали протоколи за статтями порушення ПДР і злісної непокори законним вимогам патрульних.
Всі докази, включно з відеозаписом нагрудних камер, надали суду першої інстанції, з ними ознайомився суддя Сихівського районного суду і зазначив це в постанові.
У Залізничному районному суді чоловіка визнали винним і стягнули 136 грн штрафу. Правопорушник подав апеляційну скаргу на рішення суду.
"Однак, на нашу думку, Апеляційний суд не взяв до уваги докази і неправильно оцінив всі обставини справи - скасував постанову суду першої інстанції. Тому згаданий раніше чоловік поскаржився в прокуратуру про перевищення влади і службових повноважень працівниками патрульної поліції", - повідомили в патрульній поліції.
"Прокуратура підтримала заяву чоловіка. Наразі патрульним оголошено підозру про вчинення кримінального злочину. Судом обрано запобіжний захід - відсторонення від служби на 2 місяці. Двом патрульним Львова, які затримали водія за злісну непокору, загрожує ув'язнення від 3 до 8 років за нібито перевищення службових повноважень", - йдеться в повідомленні.
"Патрульна поліція вимагає прозорого розслідування і готова співпрацювати зі слідством і надати всі матеріали по цій справі", - відзначили в патрульній поліції.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA,  з'явилося відео нападу водія, який перебував в стані алкогольного сп'яніння, на патрульного поліцейського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?