The New York Times жорстко розкритикувала Порошенко за офшори
Категорія
Україна
Дата публікації

The New York Times жорстко розкритикувала Порошенко за офшори

The New York Times жорстко розкритикувала Порошенко за офшори

У той час, як "молоді хлопці вмирали, захищаючи Україну",  президент України Петро Порошенко шукав способи уникнути виплати податків до бюджету.


Про це заявив журналіст Олівер Буллоу, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю в The New York Times.


У виданні відзначили, що корупція в тих масштабах, в яких вона спостерігається в Україні, може паралізувати будь-яку країну, "не кажучи вже про таку крихку". Через це ціле покоління українців приречене на погану освіту, загублені кар'єри і небезпечні вулиці.


Олівер Буллоу написав, що Україна серед світових лідерів поширення ВІЛ-інфекції через втрату коштів охорони здоров'я в корупційних схемах, Росія захопила Крим через крадіжку українських активів на фінансування військ, а лідери країни "настільки жахливі", що допустили дві революції.


Але провина лежить не тільки на "недобросовісних українцях", а й на офшорних центрах, які дають можливість "відмивати вкрадені гроші". При цьому гроші не затримуються в них, а зберігаються і витрачаються на Заході, - в Манхеттені, Цюріху, Лондоні, де є відмінні лікарні, висококласні школи і розваги світового класу.


Але, як зазначає журналіст, Петро Порошенко, - не перший і не єдиний українець, який виявився причетним до офшорного скандалу, оскільки офшори використовувалися поколіннями політиків в Україні з перших днів незалежності.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA,  в The New York Times вже публікували статтю по корупцію в Україні, яку Петро Порошенко назвав елементом гібридної війни.


Пізніше  Петро Порошенко пояснив своє гучну заяву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?