США здивували заявою про українську економіку
Категорія
Економіка
Дата публікації

США здивували заявою про українську економіку

США здивували заявою про українську економіку
Джерело:  Укрінформ

Глава  Міністерства фінансів США  Джейкоб Лью заявив, що рівноваги в економіці України завдяки міжнародним фінансовим інструментам вдалося досягти швидше, ніж очікувалося.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Укрінформ.
"Економіка України перетворилася зі збиткової в нейтральну і, можливо, в прибуткову швидше, ніж можна було б подумати", - сказав міністр, виступаючи в Раді з міжнародних відносин.
Говорячи про роль міжнародної допомоги у врегулюванні економічної ситуації в Україні, Лью зазначив, що зусилля безпосередньо США в цьому контексті були вирішальними.
"Одних тільки наших кредитних гарантій було б недостатньо для досягнення цієї мети", - сказав глава Мінфіну США.
Він додав, що ключовим важелем для подальшого зростання в Україні є програма кредитування МВФ в обсязі $17 млрд. У зв'язку з цим він підкреслив на необхідності продовження реалізації цієї програми та проведенні передбачених нею реформ з метою ефективного подолання наслідків фінансової кризи.
Раніше повідомлялося, що  прогноз зростання економіки України за підсумками 2016 року, зроблений ключовим кредитором країни, Міжнародним валютним фондом, був погіршений до 1,5%, так само як і прогноз інфляції - до 15,1%.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?