Посольство Росії у Вірменії закидали яйцями: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Посольство Росії у Вірменії закидали яйцями: з'явилося відео

Посольство Росії у Вірменії закидали яйцями: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

13 квітня пройшов мітинг, в якому брали участь близько 200 осіб, які вимагали припинити  продаж зброї Росією Азербайджану.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Кавказький вузол.
Демонстранти звинувачували Росію в дестабілізації Південного Кавказу і вимагали припинити поставки зброї до Азербайджану. Також учасники акції зажадали від керівництва країни не їхати на саміт ЄАЕС.
Біля посольства РФ маніфестанти прорвали поліцейське оточення і стали кидати в будівлю монети і яйця.
«З дипломатичної точки зору події останніх днів можна розцінювати, як антивірменські прояви з російської сторони», - розповів один з ініціаторів акції.
За його словами, Азербайджан в ході квітневих військових дій в Карабасі застосував зброю різного виду, в тому числі зброю масового ураження - реактивну систему залпового вогню «Смерч» з касетними боєголовками, важку вогнеметну систему ТОС 1-А «Солнцепек», що поставлялися на протязі багатьох років Росією.
«Подібна позиція Росії і подальші виправдання поставки зброї Азербайджану російськими чиновниками зруйнували сформовані в громадській думці громадськості Вірменії і Карабаху ілюзії про те, що Росія нібито є потужним союзником Вірменії і гарантом безпеки нашої країни», - зазначив учасник акції протесту.


Чергове  загострення ситуації в Нагірному Карабасі відбулося в ніч на суботу, 2 квітня. Сторони конфлікту звинувачують одна одну в обстрілі по всій лінії фронту.
5 квітня сторони повідомили про досягнення домовленостей про перемир'я, яке почалося о 12:00 за місцевим часом.
За даними на 13 квітня, в результаті загострення конфлікту загинули 73 військовослужбовців і 15 добровольців, повідомляє Міноборони Вірменії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?