У справі про психічнохворих солдатах-убивць в Росії з'явилися ДНР-ЛНР
Категорія
Світ
Дата публікації

У справі про психічнохворих солдатах-убивць в Росії з'явилися ДНР-ЛНР

У справі про психічнохворих солдатах-убивць в Росії з'явилися ДНР-ЛНР
Джерело:  online.ua

Санкт-Петербурзький гарнізонний військовий суд узяв під варту до 12 червня трьох солдатів, які втекли з психіатричного відділення військового госпіталю з метою участі в бойових діях на стороні так званих ДНР і ЛНР, убивши при втечі двох медсестер.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

Під варту були відправлені три фігуранта кримінальної справи: 19-річний контрактник внутрішніх військ МВС Олександр Томський, 18-річний військовослужбовець за призовом Давид Зиганшин і першокурсник Військово-космічної академії імені Можайського Степан Даценко.

Виступаючи в суді, представник слідства розповів, що, за версією слідчих, троє підозрюваних у вбивстві медсестер військового госпіталю діяли спільно. Так, Томський і Зиганшин повинні були вбити двох чергових медсестер, а Даценко - надати їм ножі для скоєння злочину. Після цього вони планували сховатися, перейшовши кордон РФ.

В результаті в ніч втечі з госпіталю Зиганшин і Томський задушили одну з медсестер. Після цього вони ж проникли в одне зі службових приміщень і розправилися з другою медсестрою, використовуючи ножі, які Даценко приніс їм з госпітальної їдальні.

Слідчий зазначив, що Зиганшин також зняв з одної з убитих прикраси, які підозрювані збиралися продати. Згідно з матеріалами слідства, підозрювані після втечі з госпіталю планували дістатися до України. Цю ідею запропонував Даценко.

З протоколу допиту Даценко, зачитаного суддею Ігорем Кориневский, слідує, що причиною втечі з госпіталю стала боязнь підозрюваних бути залученими до кримінальної відповідальності за імітацію психічних захворювань.

Два військовослужбовців і курсант мали намір незаконно перетнути кордон РФ, після чого виїхати в Україну для участі в бойових діях на стороні самопроголошених ДНР і ЛНР або вирушити до Франції, щоб вступити до лав Французького легіону.

Нагадаємо,  для пошуку втікачів поліція перекривала вокзали Санкт-Петербурга.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?