Самі низинні гопники: очевидець розповів, хто стояв за захопленням Донецька
Категорія
Україна
Дата публікації

Самі низинні гопники: очевидець розповів, хто стояв за захопленням Донецька

Самі низинні гопники: очевидець розповів, хто стояв за захопленням Донецька
Джерело:  online.ua

Ультрас "Шахтаря" Віталій Овчаренко розповів, хто стоїть за сепаратистами, які захопили Донецьк в 2014 році, яких він назвав "найбільш незмінними гопниками".


Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


"Це було маргінальне збіговисько російських і проросійських гопників. Навіть, я б сказав - найбільш низинних гопників. Фізично некрасиві, погано одягнені, вічно бухі, кожне друге слово у них - мат. Грубо кажучи, самий соціальний низ", - говорить він.


"Координувався рух приїжджими російськими бойовиками. А допомагали їм регіонали, комуністи, члени там ПСПУ всяких, колишні члени силових структур, афганці. Бійцівський клуб "Оплот", створений колишнім правоохоронцем Жиліним, активно тітушек поставляв - і в Харків, і в Донецьк - цей рух потім переріс в батальйон "Оплот"..." - додав Овчаренко.


"Важливу роль зіграли різного роду козацькі і реконструкційні організації - вони і пропагандою активно займалися, молодь рекрутували... І шахтарі допомогли. Їх як худобу вантажили в автобуси і звозили стояти на мітингах. І вони як раби стояли. І коли міркують про особливий шахтарський дух, я говорю: "Пірдуха - ось що таке дух шахтарський!"", - розповів він.


Повний текст інтерв'ю  читайте на ONLINE.UA: Як полювали на тітушек ДНР - спогади донецького партизана.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?