Партизан згадав, як в Донецьку ганяли сепаратистів
Категорія
Україна
Дата публікації

Партизан згадав, як в Донецьку ганяли сепаратистів

Партизан згадав, як в Донецьку ганяли сепаратистів
Джерело:  online.ua

Очевидець "російської весни" в Донецьку розповів про сутички з російськими бандами в березні 2014 року.


Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів ультрас донецького "Шахтаря", громадський активіст, боєць добровольчого батальйону, волонтер і журналіст Віталій Овчаренко.


Активіст пояснив, що банди з Росії їздили вахтами і просили допомогти дістатися додому.


"Увечері йдемо, групою, тип підходить: "Братик-братик! Зьома-зьома! Допоможіть до будинку даехать!" - "Не проблема - пішли, братан, допоможемо!" І давали йому - тільки не грошей, а по морді. А потім вже стали самі шукати цих "братиків". На автовокзалі їх багато вешталося, в районі парку Щербакова: вони ж проп'ють все, а потім: "зьома, дай грошей на проїзд в Ростов!"", - розповів Овчаренко.


Також журналіст підкреслив, що в Донецьку почалися вечірні зачистки: "Ось тоді партизанська війна в Донецьку і почалася - коли ультрас збиралися і вечорами робили такі маленькі зачистки міста. Тут треба сказати, що не тільки ультрас йшли в такі, скажімо так, "вечірні патрулі"".


"Але саме я ходив "на школу" - наше місце зустрічі, де домовлялися, що будемо робити. Крім ультрас, розбиралися з сепаратистами і колишніми військовими, і спортсменами, качками. Іноді були непорозуміння: вже в процесі бійки розумієш, що зав'язалися зі своїми" - розповів активіст.


"Якось в районі Критого ринку ми напали на групу. Зіткнулися, ми стали перемагати, і ось одного вже жорстко прибиваємо, а дивлюся, у нього футболка відкрилася, там тризуб і напис: "Я живу на своїй, Богом даній, землі!" Ялинки зелені! Піднімаємо його: "Друже! Ми помилилися!" - "Та й ми помилилися, судячи з усього!" Навіть таке було", - додав він.


Віталій Овчаренко поділився успіхами їх вечірніх заходів, як сепаратисти побоювалися виходити поодинці за периметр барикадного містечка, і як почали ходити пропозиції про штурм будівлі захопленого обласної ради.


"Вечірні патрулі" вдавалися. Був такий момент, коли сепаратисти вже боялися виходити не в групі за периметр свого барикадного містечка. Було в нашому середовищі і багато розмов про штурм будівлі обласної ради (захопленої сепаратистами, - ONLINE.UA), але свідчення очевидців, котрі помітили у сепарів вогнестріл, ці плани обрушили", - розповів він.


"Думаю, при нашому штурмі вночі чоловік двісті змогли б відбити ДонОГА, але все ж тоді так на це і не зважилися", - припустив журналіст.


Повний текст інтерв'ю  читайте на ONLINE.UA: "Як полювали на тітушек ДНР - спогади донецького партизана".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?