Стало відомо, скільки коштує скандальне будівництво у центрі Києва: активісти розгнівані
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, скільки коштує скандальне будівництво у центрі Києва: активісти розгнівані

Стало відомо, скільки коштує скандальне будівництво у центрі Києва: активісти розгнівані

У  Києві розгорається скандал довкола планів з будівництва підземного паркування  у історичному центрі столиці — на Михайлівський площі поруч із Софією Київською.

Про це повідомила активістка Женя Кулеба, передає ONLINE.UA з посиланням на її статтю в Украинской правде.

«Столична влада обманює депутатів і киян у питанні будівництва підземного 4-рівневого паркінгу під Михайлівською площею. На будівництві можуть відмивати бюджетні кошти, а саму землю продати», — вважає вона.

Крім того, активістка розповіла, що на будівництво паркінга, узгодження якого триває з лютого 2016 року, з бюджету планується виділити 2,3 мільярди гривень.

Кулеба підкреслила, що «депутатів Київради тримають за дурнів, пропонуючи виділити гроші на обговорення проекту рішення, яке виконавча влада вже принципово прийняла".

За її словами, у майбутньому влада може застосувати таку схему відмивання грошей: «почнеться масштабне будівництво, на якому будуть розкрадені мільйони, гроші закінчаться, влада розведе руками і буде жалітися на черговий довгобуд, і тут на сцену вийде добрий інвестор, який погодиться врятувати місто за умови викупу ділянки».


Активістка називає таку схему «непоганою можливістю прикупити серце Києва».


«А щоби мати прибуток, інвестор, як варіант, робить замість паркінгу торговельний центр", — припустила Кулеба.

Також вона додала, що «будівництво паркінгу загрожує виключенням «Софії Київської» з охоронної зони ЮНЕСКО і у цілому є неможливим без висновків ЮНЕСКО".


У свою чергу, українські археологи підкреслили, що перед початком будь-яких підземних робіт на цьому місці повинні бути проведені масштабні дослідження, а саме будівництво може нанести непоправну шкоду історичному центру Києва.



Висновки археологічної комісії НАН України

Тим часом, у мережі вже звучать голоси обурених киян.

Відомий активіст, блогер і громадський діяч  Роман Шрайк  у своєму Facebook написав: «Браві депутати почали підготовку до будівництва паркингу під Михайлівською площею. Мало того, що це історична зона під охороною ЮНЕСКО, і від будівництва щось може й зруйнуватися, так на це неподобство планується з київського бюджету виділити 2.3 млрд гривень. 2.3 млрд гривен на 870 машиномісць за рахунок бюджету!!!».

За його словами, «якось мало ми звертали уваги на київські справи, а вони, як виявилось, не стоять на місці.  Віталій світ Кличко, правда, на веліку покатався. Це чудово. Але тільки з такими рішеннями не міг би він котитись кудись подалі».

Нагадаємо, раніше активістка Міріам Драгіна у блозі на ONLINE.UA вже попереджала про небезпеку, яку несе це будівництво.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?