Порошенко увів до Кабміну знаменитого польського політика
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко увів до Кабміну знаменитого польського політика

Порошенко увів до Кабміну знаменитого польського політика

Знаменитий реформатор, колишній віце-прем'єр міністр Польщі Лешек Бальцерович призначений представником президента України Петра Порошенка в Кабінеті міністрів, а також співголовою групи підтримки реформ в Кабміні.
Про це йдеться в указі глави держави, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його прес-службу.
22 квітня Порошенко спільно з прем'єром Володимиром Гройсманом провів зустріч з Бальцеровичем і екс-міністром фінансів Словаччини Іваном Міклошем, який є другим співголовою групи підтримки реформ в Кабміні.
Як повідомили в президентській прес-службі, створення єдиної групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні підтримує Євросоюз, і це питання Порошенко обговорював з комісаром ЄС з питань європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоганессом Ханом.
"Наша принципова позиція - ми не матимемо президентської і прем'єрської команд і груп. У нас буде єдина, загальна команда, яка буде реформувати країну", - сказав Порошенко.
Крім посади в Кабміні, Бальцерович був призначений радником президента.
"Розвиток України значно краще, ніж картинка, яку малюють про Україну. Я повинен показати ці досягнення, які не завжди помічають на Заході", - зазначив сам Бальцерович.
Крім того, він підкреслив, що одним з напрямків його діяльності буде активна робота із західними інвесторами і політиками для подання реальної ситуації в Україні і досягнень країни на шляху реформ.
У свою чергу Міклош заявив, що Україна має значний невикористаний потенціал.
"Нашою метою буде не створення паралельної структури, а допомогти українським реформаторам подолати проблеми. Будемо працювати", - сказав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше передбачалося призначення Бальцеровича і Міклоша радниками українського Кабміну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?