У Нагірному Карабаху почалися нові бої
Категорія
Світ
Дата публікації

У Нагірному Карабаху почалися нові бої

У Нагірному Карабаху почалися нові бої
Джерело:  РБК

У  Нагірному Карабаху, щодо якого раніше Вірменія і Азербайджан змогли домовитися про перемир'я, знову сталося загострення конфлікту.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.


У ніч на неділю, 24 квітня, в Нагірному Карабаху поновились обстріли з використанням не тільки стрілецької зброї, а й важкого озброєння, - важкої артилерії і танків.


При цьому сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні угоди.


У Міністерстві оборони Азербайджану заявили про те, що Збройні сили Вірменії застосували танки, а також вели обстріл по азербайджанським населеним пунктам з артилерії, гранатометів і мінометів.


"Вірменські танки вночі наблизилися до позицій азербайджанської армії і почали їх обстрілювати. Із залученням додаткової живої сили вірменська сторона спробувала перейти в атаку. Однак ЗС Азербайджану запобігли цій спробі, знищивши один ворожий танк з особовим складом. Після цього вірменська сторона була змушена відійти в сторону Агдере", - заявили в Міноборони Азербайджану.


У той же час, Міністерство оборони невизнаної Нагірно-Карабахської Республіки повідомило, що азербайджанські збройні сили, крім різних видів стрілецької зброї, застосували 60-мм і 82-мм міномети, 122-мм гаубицю Д-30 і ракетну систему залпового вогню TR-107


Також, Міністерство оборони Вірменії заявило, що за ніч азербайджанські військові порушили режим припинення вогню на державному кордоні з Вірменією 18 разів. Азербайджанська сторона вела безладну стрілянину з різної стрілецької та снайперської зброї.


Як повідомляв ONLINE.UA, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що  РФ не припинить постачати зброю Азербайджану і Вірменії, незважаючи на існування між ними конфлікту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?