Як на Донбасі ловили сепаратистів: розповідь учасника спецоперацій
Категорія
Україна
Дата публікації

Як на Донбасі ловили сепаратистів: розповідь учасника спецоперацій

Як на Донбасі ловили сепаратистів: розповідь учасника спецоперацій
Джерело:  online.ua

Ультрас донецького "Шахтаря" і учасник війни на Донбасі Віталій Овчаренко

 розповів про спецоперації з виявлення сепаратистів в зоні АТО, в яких він брав участь.


Спогадами він поділився в інтерв'ю ONLINE.UA.


"Приїжджали фахівці: "Хлопці, не хочете взяти участь в екшені?" - "Звичайно!" Операції були такі. Нам кажуть, наприклад: є інформація, в цих трьох будинках є сепаратисти, озброєні. І колона заїжджає на вулицю, а потім різко захоплює підозрілий будинок. Вибиваємо двері, всіх кладемо на підлогу, а потім вже розбираємося: хто і що? Шукаємо зброю, прочісуємо горища, льохи", - розповів він.


Також Овчаренко навів конкретний приклад подібної операції: "Ось один такий випадок. Узгодили операцію, приїжджаємо на заправку, там вже сидять наші хлопці - видно, що досвідчені, спецура. Розповідають: "Наші два будинки в самому кінці такий-то вулиці. Озброєні можуть бути чим завгодно - від пістолета до гранатомета, так що будьте обережні по максимуму. Якщо доведеться стріляти - дивіться, щоб не попросити в своїх!" Спецура повинна була захопити крайньої хати, була інформація, що саме там ховаються сепаратисти, але можуть бути і в будинку, який поручався моїй групі. Потім ми уважно дивимося один на одного, запам'ятовуємо - і поїхали.


Їдемо, зрозуміло - адреналін б'є хороший. Ось і ці будинки. Мужика, який відкрив хвіртку, кинули на землю, підбігли до будинку - двері були замкнені. Забігаємо - там бабуся готувала їсти, а сепаратистів, слава Богу, не виявилося. А в сусідньому будинку взяли двох типів - один з них наближений до лідерів в Горлівці".


"Стали проводити обшук - спочатку нічого не могли знайти, але того сепаратиста впізнали по фото, тому продовжували. А потім так їх розкрили. Існує масло для змащення зброї - на жаргоні воно називається "ведеха". Воно спеціальна, не використовується в мирних цілях, так ось - знайшли його, а затриманий намагався розповісти, що він їм велосипед змащує. Це було так наївно! Ось на цьому маслі вони попалися, і потім розкололися", - додав він.


Повний текст інтерв'ю  читайте на ONLINE.UA: Сепаратисти довго не вірили, що з ними борються місцеві - боєць АТО з Донецька.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?