Стало відомо, як дітей на Донбасі вербують в бойовики
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, як дітей на Донбасі вербують в бойовики

Стало відомо, як дітей на Донбасі вербують в бойовики

На  території Донбасу, яка знаходиться під контролем бойовиків, все частіше застосовується практика залучення неповнолітніх українців до терористичної діяльності.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю Сергія Зубченко для  Дзеркало тижня.


Згідно з останньою інформацією, вербування неповнолітніх починає набувати масового, цілеспрямованого і систематичного характеру.


Прикладом може служити "Бригада Схід", - "військово спортивний літній табір для дітей та підлітків", який створили в окупованому Донецьку, і де діти від 10 до 17 років стають "курсантами" і одягаються у військову форму з шевронами СРСР і Росії. В даному таборі діти живуть у військових наметах і навчаються військовій справі.


В Алчевську існує таке формування "Бригада Привид", в рядах якого перебуває 10-річна Богдана Нещерет, яка писала зворушливі листи до екс-ватажка бойовиків так званої ДНР Ігоря Стрєлкова-Гіркіна і має "посвідчення ополченця". При цьому в "Бригаду Привид" дівчинку привів власний батько.


"Існує і дитячий диверсійний батальйон ім. Св. Георгія Побідоносця, сформований на базі школи-ліцею в Ровеньках під керівництвом місцевого "священика" А. Авдюгіна "Історія Росії", "Основи православ'я" і військові дисципліни (тактика ведення бою, основи розвідки, снайперська майстерність, стрілецька і саперна підготовка) - ось чому вчаться діти", - йдеться в статті.


Для дітей 1-11 класів проводяться "уроки державності", на яких дітям розповідають про "історичне зародження і становлення" так званих ДНР і ЛНР, їх "державний устрій", "символіку", "нагороди", а також героїзувані біографії бойовиків і керівників, а серед предметів з'явилися вигадані "Мова народів Донбасу", "Література народів Донбасу", "Історія Батьківщини", "Уроки громадянськості Донбасу".


Сергій Зубченко вважає, що підвищена увага до залучення бойовиками молоді може свідчити про брак дорослих місцевих кадрів для ведення бойових дій, і про спробу Москви перетворити конфлікт у затяжний, оскільки такими діями в суспільну свідомість місцевого населення, фактично закладається ідеологічна "бомба уповільненої дії", створюється грунт для поглиблення ментального і світоглядного розколу українського суспільства


Як повідомляв ONLINE.UA,  дітям на Донбасі дають уроки про неіснуючу "Новоросію".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?