ЗМІ Путіна відзначилися новою маніпуляцією про загибель "Боїнга" над Донбасом
Категорія
Світ
Дата публікації

ЗМІ Путіна відзначилися новою маніпуляцією про загибель "Боїнга" над Донбасом

ЗМІ Путіна відзначилися новою маніпуляцією про загибель "Боїнга" над Донбасом
Джерело:  i-army.org

Російські ЗМІ представили анонс документального фільму BBC, який нібито "доводить" провину "українського військового літака" у знищенні  рейсу МН17 в небі над Донбасом 17 липня 2014 року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інформаційні війська України.
Незважаючи на те, що сам фільм вийде тільки 3-го травня, "Комсомольська правда" вже написала, що цей фільм "підтверджує" версію видання про "два українські літаки", які "атакували МН17".



Цей однозначний висновок російських ЗМІ заснований на статті британського видання The Sunday Express, в якій описаний сюжет фільму BBC. Але невідповідність матеріалу The Sunday Express версії російських ЗМІ можна легко виявити, якщо просто прочитати британську статтю далі заголовка. Виявляється, що анонсований фільм BBC - це просто збірка всіх суперечливих конспірологічних версій катастрофи рейса МН17, які виходили від Кремля, російських пропагандистів або бойовиків.
«Відео представить нові докази того, що український винищувач міг бути винним у катастрофі МН17... Інша версія полягає в тому, що ЦРУ, яке підтримує «антитерористичну операцію», помістило дві бомби на авіалайнер», - йдеться в статті британського видання. Іншими словами, версія про «український літак» в цьому фільмі стоїть у одному ряду з версією про «бомбу ЦРУ» на борту МН17, але в російських ЗМІ про це не згадали.



Також серед «нових доказів провини українського винищувача» наводяться слова «очевидців», які «дуже добре бачили» все, що відбувалося на висоті 10 кілометрів:
«Свідки, які перебували поруч з місцем події, заявляють, що бачили принаймні один винищувач. Один з них навіть сказав, що він побачив, як були випущені ракети. Це було схоже на невеликі лінії в небі, які рухалися в хмари. Потім він почув сильний вибух. На його думку, дві такі «лінії» і збили МН17 - одна в кабіну, щоб знищити екіпаж», - йдеться в статті The Sunday Express.
Варто зазначити, що вже більше року як викрито брехню «очевидців»: на висоті 10 кілометрів з землі неможливо побачити винищувач, а тим більше запуск ракети з нього, адже навіть найбільший в світі авіалайнер буде недоступний для людського ока на такій відстані.
Версія про «бомбу ЦРУ» також виглядає безглуздо.
«Соколов (приватний детектив) сказав, що він «продав» телефонне перехоплення між двома агентами ЦРУ, в якому говорилося, що вони таємно заклали дві бомби на MH-17. Він стверджував, що допомагав українській службі безпеки. Сергій Соколов сказав, що рушійною силою операції були агенти ЦРУ, але голландські служби їм допомогли, оскільки бомби не могли бути закладені на літак в іншому місці, крім як у Голландії», - описують британця в своїй статті.
Фактично цей матеріал просто зібрав у собі всі безглузді фейки, які розповсюджував Кремль.
В кінці статті написано наступне:
«Однак документальний фільм розповідає про те, що  британські розслідувачі з Bellingcat підтверджують офіційну версію про ракету ЗРК БУК, випущену сепаратистами, яких підтримує Росія».
Але російські ЗМІ знову «забули» про це повідомити.
Таким чином, фільм ВВС не є розслідуванням причин катастрофи авіалайнера, як це намагаються піднести російські ЗМІ, а він лише зібрав в собі «теорії змов», якими охоплена ця катастрофа. В описі до фільму також говориться, що в ньому зібрані всі підряд версії, які були озвучені впродовж більш ніж півтора року, при тому особливу увагу приділено тим версіями, які розповсюджував Кремль.
Раніше повідомлялося, що експертно-журналістська група "Bellingcat" показала інфографіку ланцюжка відповідальних за появу на Донбасі російського "Бука", з якого, ймовірно, був збитий малайзійськийBoeing MH-17.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?