На ВВС розвінчали брехню Кремля про Boeing MH17 і Україну: гучне спростування
Категорія
Україна
Дата публікації

На ВВС розвінчали брехню Кремля про Boeing MH17 і Україну: гучне спростування

На ВВС розвінчали брехню Кремля про Boeing MH17 і Україну: гучне спростування
Джерело:  The Telegraph

Дружні Кремлю 

російські ЗМІ зобразили документальний фільм BBC

про викриття теорії змови навколо аварії малайзійського Boeing рейсу MH17 на Донбасі як доказ своїх заяв, що український літак нібито міг стати причиною катастрофи.


У с

воїй статті, переклад якої зробив ONLINE.UA, британське видання The Telegraph публікує спростування гучної інформації від прес-служби BBC. Там заявили, що російські ЗМІ невірно розповіли про зміст документальної передачі.


Майже через два роки після катастрофи Boeing в Донецькій області, яка забрала життя 298 осіб, фільм під назвою The Conspiracy Files: Who Shot Down MH17? ("Файли теорії змови: хто збив літак рейсу MH17?" - ONLINE.UA), який покажуть 3 травня, обіцяє представити альтернативні версії подій про те, хто збив Boeing над охопленим війною Сходом України в липні 2014 року.


Кремлівські діячі і державні новинні інформагентства стверджували, що фільм підтвердить заяви Москви про нібито провину України - теорію, яка відкидається експертами в програмі, як малоймовірна, відзначили в BBC.


Олексій Пушков, голова комітету із закордонних справ Державної думи Росії, стверджував, що фільм, нарешті, розкриє правду. У своєму записі в Twitter в неділю він сказав, що фільм "може наблизити правду про збитий "Боїнг". Брехливі маски починають спадати".


Керовані Кремлем новинні сайти повторили заяву Пушкова - "Вести", "Комсомольська правда" і Sputnik представили фільм офіційним вердиктом: "Український винищувач збив MH17".


Але в BBC сказали, що документальний фільм насправді доводить, що ця теорія (створена російськими пропагандистами, - ONLINE.UA), яка була широко відкинута експертами, насправді неправильна. Вони сказали, що висвітлення в ЗМІ, яке «вводить в оману», призвело до спотвореного уявлення про майбутній фільм, який, за їхніми словами, об'єктивно розглядає всі теорії щодо MH17.


«Експерти, насправді, кажуть в програмі, що малоймовірна теорія, згідно з якою український винищувач міг збити MH17, позаяк вони не можуть літати на таких великих висотах, - повідомили The Telegraph в прес-службі ВВС. - Цей неупереджений документальний фільм бере збалансовану точку зору, розповідаючи про різні теорії, що оточують долю MH17, включаючи докази за і проти тих, які включають Росію, Україну і ЦРУ. У ньому також докладно розглядаються результати офіційного голландського розслідування інциденту, які переконливо свідчать про те, що літак був збитий найпотужнішою ракетою «земля-повітря» (раніше було встановлено, що літак збили з установки "Бук", - ONLINE.UA).


Захід постійно звинувачував проросійських сепаратистів у використанні поставленої Росією зброї, що і призвело до катастрофи, проте Кремль висміяв подібні заяви і звинуватив міжнародних слідчих в політичній упередженості. Міністерство оборони Росії стверджує, що у них є доказ, що відповідальним був український винищувач, і навіть пропонувало супутникові знімки для підтвердження своїх звинувачень.


Пізніше група цивільних журналістів Bellingcat, які широко вивчали справу MH17 з використанням відкритих даних і соціальних медіа, звинуватила міністерство в підробці цих зображень.


Засновник групи Еліот Хіггінс швидко вказав на те, що Москва, мабуть, спотворила зміст документального фільму BBC на свою користь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?