У Чернігівській області на декомунізації вирішили заробити
Категорія
Україна
Дата публікації

У Чернігівській області на декомунізації вирішили заробити

У Чернігівській області на декомунізації вирішили заробити

Міський голова Новгорода-Сіверського на Чернігівщині Олег Бондаренко вирішив заробити на  декомунізації, яка активно проходить в Україні.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНІАН.


Бондаренко оприлюднив на сайті оголошень "OLX" пропозицію про продаж пам'ятника Володимиру Леніну.


Мер виправдовує своє рішення продати бронзовий пам'ятник, що стоїть в центрі міста, тим, що його все одно необхідно знести, а від продажу місто може отримати більше користі, ніж від здачі монумента на металобрухт.


Пам'ятник в Новгороді-Сіверському встановили в 1985 році, і його вартість тоді складала близько 70 тис руб СРСР. Всі отримані кошти від продажу пам'ятника Олег Бондаренко хоче витратити на облаштування центральної частини міста та зведення фонтану.


"Ніяких політичних підстав або бажань зберегти останню статую Леніна на Чернігівщині немає. Депутати прийняли рішення зняти, і я хочу реалізувати це рішення з максимальною користю для суспільства", - сказав він.


Оголошення розміщене на сайті на початку квітня, запропонована ціна - 1 млн грн.


"Я розумію, що не зовсім обгрунтовано, швидше це спроба привернути увагу", - пояснив Бондаренко.


Також мер Новгорода-Сіверського зазначив, що балансова вартість пам'ятника висотою в 5 м і вагою в кілька тонн становить 160 тис грн, і тому меморіал не може бути проданий дешевше.


За словами Олега Бондаренко, оголошенням цікавляться, і дзвінки надходять майже щодня, але остаточне рішення ще ніхто не прийняв.


Як повідомляв ONLINE.UA, нобелівський лауреат, письменниця  Світлана Алексієвич розповіла, що декомунізацію в Україні потрібно проводити жорстко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?