З'явилися нові дані щодо безвізового режиму України з ЄС
Категорія
Україна
Дата публікації

З'явилися нові дані щодо безвізового режиму України з ЄС

З'явилися нові дані щодо безвізового режиму України з ЄС
Джерело:  online.ua

У Брюсселі завершилося третє засідання Парламентського комітету, на якому серед інших питань  обговорили терміни введення безвізового режиму Європи і України.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook першого заступника Голови Верховної Ради України Ірини Геращенко.


"Безвізовий режим. Найближчим часом має бути визначений доповідач від профільного комітету з питань свободи та юстиції з цього питання, який буде доповідати на дебатах в ЕП, - написала Геращенко. - Процедура може тривати до трьох місяців, але на їх погляд, дебати відбудуться раніше. Тому інформація в деяких ЗМІ про дебати в вересні - недостовірна, такого рішення не приймалося, тим більше що поки немає доповідача".


Відносно підтримки реформ, заступник голови ВР зазначила, що Європарламент вітає факт успіху в подоланні політичної кризи в Україні, відновленні коаліції і формуванні уряду.


"В ЕП сподіваються на швидкі реформи, зокрема, в сфері боротьби з корупцією, децентралізації, реформи судової системи та юстиції", - зазначила Ірина Геращенко.


Крім іншого, вона зазначила, що Україну запевнили у цілковитій підтримці в питаннях безпеки і захисту нашого суверенітету і незалежності, і що санкції проти РФ повинні бути збережені до повного виконання Мінських угод.


Також на засіданні обговорили кілька інших питань: підтримку "списку Савченко", порушення прав людини в Криму і заборона Меджлісу, введення інституційної реформи роботи Верховної Ради України, введення Зони вільної торгівлі.


"Важлива дискусія щодо ЗВТ. Європейська сторона готова підтримати Україну, щоб забезпечити успішну імплементацію ЗВТ", - написала Ірина Геращенко.


"Наступне засідання ПКА відбудеться восени в Україні", - додала заступник Голови ВР.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в отриманні безвізового режиму з Євросоюзом Україні можуть перешкодити скандали з антикорупційними агентствами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?